sursa foto:  sfatulmedicului.ro

Veste bună pentru români! Începând cu 1 iulie vei avea parte de mai multe gratuități

Veste bună pentru români! Casa Națională de Asigurări de Sănătate  a făcut un anunț important

Mai exact, de la 1 iulie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate va deconta o serie de proceduri medicale, cum ar fi mamografia, RMN-ul de șolduri, detartrajul sau periajul profesional.

De la 1 iulie va intra în vigoare noul contract-cadru al CNAS, dar şi normele metodologice de aplicare a acestuia.

Se extinde lista serviciilor medicale în scop diagnostic-caz cu servicii acordate pacientelor pentru depistarea precoce a cancerului de sân.

În asistenţa medicală dentară se introduce un nou serviciu decontat – detartraj cu ultrasunete şi periaj profesional, care se efectuează pentru toată dantura, un asigurat putând beneficia anual de un astfel de serviciu.

Pe lista investigaţiilor imagistice ce pot fi efectuate de medicii stomatologi se adaugă şi tomografiile dentare CBCT.

În asistenţa medicală paraclinică din ambulatoriu se introduc noi analize de laborator decontate.

Se vor deconta noi servicii medicale de radiologie imagistică medicală şi medicină nucleară: mamografie cu tomosinteză unilaterală şi mamografie cu tomosinteză bilaterală (investigaţii ce pot fi recomandate pentru monitorizarea pacientelor cu cancer de sân); mamografie digitală 2D; tomografie dentară CBCT mandibulară, maxilară, respectiv bimaxilară; ecografie musculoscheletală; ecografie cutanată; ecografie a aparatului urinar/genital masculin; ecocardiografie de efort; RMN şold – articulaţie coxo-femurală nativ şi cu substanţă de contrast; RMN whole-body;
limfoscintigrafie planară.

Se introduc, de asemenea, noi activităţi de transport sanitar neasistat.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare