sursa foto:  radioiasi.ro

Veste importantă pentru români! Care este data până la care primăriile vor mai subvenţiona încălzirea centralizată

Veste importantă pentru români!  Primăriile vor mai putea subvenționa o perioadă limitată încălzirea centralizată a populației, din bugetele locale, mai mult se are în vedere și prelungirea termenului.

Așasar, a fost luată în considerare prelungirea până la data de 30 iunie 2028 a schemei de ajutor de stat în baza căreia autoritățile locare pot acorda astfel de subvenții.

Altfel, schema ar urma să expire la finalul acestei luni, întrucât precendenta prelungire a fost aprobată în vara anului 2021, potrivit profit.ro.

Pentru a menține un preț de facturare al gigacaloriei pentru populație mai mic decât costurile reale de operare a acestor sisteme, primăriile subvenționează încălzirea centralizată din bugetele locale.

Se estimează că valoarea totală a subvențiilor pentru încălzirea centralizată acordate în perioada 1 iulie 2023-30 iunie 2028 este de 4,75 miliarde de lei.

Subvențiile sunt acordate în baza unei ordonanțe de Guvern din 2006, care prevede că, în cazul în care autoritățile administrației publice locale aprobă prețuri locale ale energiei termice facturate populației mai mici decât prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației, acestea asigură din bugetele locale sumele necesare acoperirii diferenței.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare