sursa foto:  playtech.ro

Vești bune pentru o anumită categorie de părinți! Aceștia vor putea beneficia de zile de muncă de la domiciliu

Părinții copiilor de până în 8 ani au parte de vești extraordinare. Aceștia vor putea beneficia de zile de muncă de la domiciliu.

 

 

 

Salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la 8 ani vor putea beneficia, la cerere, de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu, respectiv în regim de telemuncă, cu excepția situațiilor unde această măsură nu este posibilă.

Conform proiectului legislativ, cererea trebuie să fie însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că, pentru aceeași perioadă, acesta nu a solicitat telemunca.

Potrivit argumentelor invocate pentru această măsură, în state precum Suedia, există formule flexibile de lucru, prin acestea înțelegându-se, de asemenea, și munca de la domiciliu pentru părinții care au în îngrijire minori cu vârsta sub 8 ani, precum și posibilitatea de a-și reduce timpul de muncă cu 25%, cu o reducere proporțională a veniturilor salariale.

Legislație similară există și în Austria, unde salariații părinți, care au în îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani, își pot reduce programul de lucru cu până la 20%, aceștia beneficiind și de o protecție adițională împotriva concedierii în cazul în care aleg să lucreze cu fracțiune de normă.

Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie adoptat de deputați și promulgat de șeful statului, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare