sursa foto:  Axios

Vești bune pentru Volodimir Zelenski! Cea mai mare economie din UE intenţionează să dubleze bugetul de asistenţă militară pentru Ucraina în 2024

Încă o veste bună pentru liderul ucrainean Volodimir Zelenski. Cea mai mare economie din UE intenţionează să dubleze bugetul de asistenţă militară pentru Ucraina în 2024.

 

 

 

Ministerul de finanţe de la Berlin a înaintat luni seara o propunere în acest sens comisiei parlamentare pentru buget.

Fondurile suplimentare sunt rezervate „pentru sprijinirea în continuare a Ucrainei şi în special pentru înlocuirea materialelor forţelor armate ale Germaniei (Bundeswehr) livrate Ucrainei”.

În plus, vor creşte cu două miliarde de euro aşa-numitele autorizaţii de angajament pentru asistenţă militară pentru Ucraina. Acestea se referă la cheltuieli care vor fi înregistrate doar în anii următori. Până acum s-au rezervat şase miliarde de euro pentru anii fiscali 2025-2028.

Ministrul apărării, Boris Pistorius, a confirmat marţi aceste planuri la o întâlnire la Bruxelles cu omologii săi din Uniunea Europeană. El a atenţionat că ultimul cuvânt îl va avea parlamentul Germaniei, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare