sursa foto:  bzi.ro

Vești proaste pentru români! Intrarea României în Schengen nu se află pe agenda următorului consiliu JAI

România are șanse slabe să intre în Spațiul Schengen în perioada imediat următoare. Aderarea țării noastre la spațiul comunitar nu se află pe agenda Consiliul Justiție și Afaceri Interne care va avea loc joi, la Luxemburg.

 

 

 

Reuniunea este ultima organizată de Suedia, iar acest stat a anunțat că, deși susține aderarea noastră la acest spațiu, nu va pune subiectul pe agendă până când Austria nu își va schimba poziția.

„Este ultima șansă din acest an, pentru că din moment ce Consiliul JAI și-a propus drept primul punct pe ordinea de zi, discutarea strategiei pe următoarele 12 luni în ceea ce privește problematica Schengen și lipsește cu desăvârșire exact punctul cel mai important, ca cei peste 27 de milioane de cetățeni europeni, români și bulgari, care sunt singurii în momentul de față ce nu se bucură de libera circulație în UE, nu sunt pe ordinea de zi, arată cât se poate de clar că decizia politică în cadrul Consiliului este de a amâna această decizie, lucru inacceptabil”, a declarat Eugen Tomac, europarlamentar.

Acesta a menționat că Guvernul României are responsabilitatea de a insista și de a solicita explicații clare.

„Guvernul are obligația de a insista și de a cere explicații clare mai ales pentru că premierul suedez, ne-a spus că acest subiect va fi pe ordinea de zi.
Singura poartă sigură pentru noi este procesul pe care l-am deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare