sursa foto:  b1.tv

Victor Negrescu, despre certificatul digital Covid-19: ‘România, din păcate, este în ultimul val de implementare’

Vicepreședintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu, a vorbit despre beneficiile certificatului digital european COVID-19, care va fi operațional și în România de la 1 iulie.

 

„În primul rând, trebuie descărcată o aplicație și pe aplicația respectivă trebuie introduse datele personale și automat există o conexiune cu baza de date națională.

Această aplicație conține informații despre utilizator: dacă acesta a fost vaccinat, dacă a avut Covid-19 anterior sau dacă a realizat un test și, evident, conține informații care sunt garantate de către statul membru de unde vine cetățeanul respectiv. Regăsim informații care oricum trebuiau prezentate la frontieră, numai că ele pot fi disponibile de pe 1 iulie pe această aplicație, ceea ce face deplasarea mult mai ușoară pentru că în acest fel cetățeanul nu trebuie să își mai printeze sau să își mai caute documentele respective pentru a le prezenta, acestea fiind corelate în mod automat la nivelul bazelor de date europene.

Această aplicație va fi operațională în cazul cetățenilor români de la 1 iulie. Sunt deja state membre care utilizează respectivul sistem. România, din păcate, este în ultimul val de implementare”, spune Negrescu.

De asemenea, acesta încurajează românii să utilizeze această aplicație care „ ar ajuta foarte mult traficul pasagerilor”.

„Eu cred că este oportun ca în perioada următoare autoritățile să facă o amplă campanie de informare pentru a explica cetățenilor beneficiile unui astfel de sistem și cum îl pot utiliza, astfel încât, timpul pe care îl petrecem la frontieră să fie mai redus. Acest lucru ar ajuta foarte mult traficul pasagerilor. Prin prisma funcției de europarlamentar pe care o ocup vă pot spune că într-adevăr ar fi foarte util să existe un astfel de document pentru că este destul de complicat cu toate aceste documente pe care trebuie să le porți mereu cu tine”, conchide Victor Negrescu, informează psnews.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare