sursa foto:  g4media.ro

Violeta Alexandru: ‘Atât PNL cât și USR-Plus au obiective comune: curățenie după PSD și binențeles, treabă în București’

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că ”Proiectul privind realizarea unui audit în Primăria Capitalei și în instituțiile din coordonare nu trebuie să aibă nicio vulnerabilitate pentru Primarul general, cel care va trebui să îl pună în aplicare”.

”Împreună cu partenerii noștri din alianța USR-PLUS lucrăm pe marginea propunerii de proiect pe tema auditului Primăriei/instituțiilor din coordonare pe care să o prezentăm Primarului General Nicușor Dan pentru următoarea ședință a CGMB. Vom propune să fie incluse în acest proiect următoarele precizări, întrucât fără acestea, Primarul General va avea mari probleme în aplicare:
– livrabilele auditului, pe baza unei mai bune definiri a obiectivelor urmărite. Auditează cheltuielile – similar misiunii Curții de Conturi, auditează achizițiile, auditează angajările de personal? Conceptul de audit este complex.
– bugetul alocat (urmând să fie inclus în proiectul de buget)
– termenul de execuție.
Consilierii Partidului Național Liberal își doresc ca, în urma acestuia, să putem identifica clar:
– ineficiențele operaționale ale instituțiilor
– operațiunile ce pot fi automatizate
– necesarul de personal (fără redundanțe)
– procesele inutile
– risipa de resurse.
Proiectul privind realizarea unui audit în Primăria Capitalei și în instituțiile din coordonare nu trebuie să aibă nicio vulnerabilitate pentru Primarul general, cel care va trebui să îl pună în aplicare. Ceea ce avem de completat/sugerat, am propus să se discute mâine între consilieri, sub coordonarea liderilor de grup. Discuția ar fi trebuit să aibă loc, cu participarea experților competenți și a direcțiilor – juridică/economică, din Primărie înainte de ședința de vineri. Așa este. Nu a avut loc. Atenția s-a concentrat mult pe marginea proiectelor ref. PUZuri. Va avea loc și așa trebuie să se discute înaintea fiecărei ședințe de consiliu când sunt subiecte care necesită consultări între grupuri. Acolo trebuia să se discute reținerile colegilor mei liberali față de varianta inițială. Este spre binele bucureștenilor ca lucrurile să fie bine făcute. Scopul nu este să facem comunicări pe facebook ci să se facă proiecte de hotărâri de consiliu după care să se obțină rezultate. Proiectul trebuie să explice clar ce își propune, cât costă și când livrează rezultatele, având în vedere cheltuirea unor fonduri publice pentru acest obiectiv.
Între timp, tot ceea ce este de spus bucureștenilor despre grozăviile din Primărie sub PSD pot fi spuse de acum.
Atât PNL cât și USR Plus au obiective comune: curățenie după PSD și, binențeles, treabă în București. Fără termene lungi de realizare. Avem stiluri diferite de lucru, liberalii au experiență de lucru cu administrația, sunt conștienți că acum constituim majoritatea și că ceea ce propunem poartă responsabilitatea lucrului temeinic făcut în vedere aplicării lui imediate. Niciun blocaj nu a avut loc până acum în Primărie care să fie imputat liberalilor. Dimpotrivă. Îmbunătățiri la proiecte – da. Este adevărat, consilierii generali liberali citesc propunerile de proiecte, cei care au experiență în domeniile respective le aprofundează și, atunci când au de sugerat îmbunătățiri, fac mereu acest lucru. Când li se creează ocazia. Știm că bucureștenii așteaptă seriozitate de la PNL.
Întâlnirea de lucru este programată de USR Plus astăzi la ora 17. Consilierii liberali vor fi acolo”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare