sursa foto:  romanialibera.ro

Violeta Alexandru nu dorește discriminare: ‘Toți copiii trebuie să se bucure de un nivel al alocației egal’

 Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru a declarat că toţi copiii trebuie să se bucure de un nivel al alocației egal, indiferent de veniturile părinţilor.

În urmă cu câteva zile, premierul Cîţu şi Kelemen Hunor au anunţat că se ia în calcul ca alocaţiile copiilor să fie legate de veniturile părinţilor. Noua lege ar putea fi introdusă din 2023.

„Alocaţia este un drept al copiilor, independent de veniturile paărinților. Toti copiii trebuie să se bucure de un nivel al alocației egal. Nu știu ce au vrut să spună domnul Kelemen Hunor şi domnul premier pentru că nu am participat la discuții”, a declarat fostul ministru al Muncii într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Fostul ministru a declarat că majorarea alocaţiilor reprezintă o preocupare atât în PNL, cât şi în întreaga coaliţie.

„Este o preocupare în PNL și în întreaga coaliție cu privire la creșterea alocațiilor. Știți că liberalii au fost cei care au luat de-a lungul anilor, nu PSD, toate deciziile în Parlament, toate inițiativele privind majorarea alocațiilor.

Creșterea pe anul acesta este cea care a intrat în plată și se vede în conturile părinţilor de la 1 ianuarie. În acest moment nu este prevăzută o altă creștere. În Parlament proiectul și discuția pe care o avem este pe creșterea făcută în ianuarie. Ce se va întâmpla anul viitor este o chestiune pe care o vom analiza și vor vedea colegii din Ministerul Finanțelor. Am înțeles că dincolo de orice promisiune trebuie să vezi în mod concret pe ce te poți baza în funcție de resursele pe care le ai”, a mai precizat fostul ministru al Muncii.

Violeta Alexandru le-a transmis pensionarilor să se aştepte la o crestere a pensiilor.

„Pensionarii să se aștepte la o creștere a pensiei. Cum și cât vor crește va fi decis în cursul acestui an pentru anul viitor” a mai precizat fostul ministru, informează romaniatv.net

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare