sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

Viorel Cataramă: ‘Singura soluție viabilă este o guvernare PNL PSD, dacă ne gândim la România. Dacă PNL continuă să guverneze cu USR, dispare ca PNȚCD’

Omul de afaceri Viorel Cataramă, fost membru PNL și candidat la președinția României, afirmă că PNL riscă să aibă soarta PNȚCD, dacă nu renunță la ideea formării unui guvern alături de USR.

 

Acest partid USR este o catastrofă în guvernarea României. (…) Motivul pentru care președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze guvern este că ei au fost singurii care au venit cu o propunere. Ceea ce face acum USR este o bătaie de joc la adresa democrației, varianta normală este să faci o propunere de premier atunci când ai șanse să formezi o majoritate„, a afirmat Viorel Cataramă.

 

Omul de afaceri susține și ideea că încercarea de refacere a Coaliției cu USR nu este o idee bună, iar efectul ar putea fi devastator. „După experiența tristă a Convenției Democratice, când PD a reușit, cu o anumită susținere și nu vreau să dezvolt subiectul, să scoată PNȚ CD din scena politică. În opinia mea, de fost liberal, de om care a salvat PNL în perioada 1993-1996, daca PNL continuă cu guverneze cu USR, dispare de pe scena politică.”

Viorel Cataramă a mai afirmat că, dintr-o perspectivă strict pragmatică, „singura soluție viabilă este o guvernare PNL PSD, dacă ne gândim la România, nu dacă ne gândim la interesele de partid.” 

După guvernarea Convenției Democrate din perioada 1996-2000, cu președintele Emil Constantinescu la Palatul Cotroceni, PNȚCD n-a mai reușit să intre în Parlament și, practic, a dispărut de pe scena politică”, a declarat omul de afaceri la Realitatea PLUS.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare