sursa foto:  stiripesurse.ro

Viorica Dăncilă anunță! ‘Mă aştept ca acest guvern să poată întruni majoritatea din partea opoziţiei şi să treacă’

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că ascunderea după alegerile anticipate, de fapt, „denotă faptul că nu au program de guvernare, că le e frică în perioada următoare să guverneze această ţară”. „Nu ne e frică de anticipate”, afirmă ea.

„Nu ne e frică de alegerile anticipate. Dar s-a schimbat guvernarea, vine un nou guvern. Să vedem, lumea să vadă ce face acest guvern, dacă în programul lor se află cetăţeanul sau revin la măsurile de austeritate cu care ne-au obişnuit de-a lungul timpului. Şi cred că această ascundere după alegerile anticipate, de fapt, denotă faptul că nu au program de guvernare, că le e frică în perioada următoare să guverneze această ţară pentru că nu vor veni cu nimic bun pentru cetăţeni şi pentru România”, a afirmat Dăncilă, marţi seara, într-o emisiune la B1 Tv.

Dăncilă spune că, dacă Guvernul Orban nu trece, preşedintele Klaus Iohannis trebuie „să respecte decizia Curţii Constituţionale” şi să numească interimarii.

„Mă aştept ca acest guvern să poată întruni majoritatea din partea opoziţiei şi să treacă. Dacă nu va trece acest guvern, atunci preşedintele României trebuie să respecte decizia Curţii Constituţionale şi să numească interimarii, măcar pe ministerele unde avem nevoie urgentă, că e pentru o săptămână, pentru zece zile, dar trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să avem ministru al Afacerilor Interne care să se ocupe cu adevărat de alegerile prezidenţiale, trebuie să avem ministru la Energie care să rezolve un număr mare de oameni. Cred că dincolo de această gândire în interes personal sau electoral, trebuie ca toţi cei responsabili să avem în primul rând în prim plan cetăţeanul”, a afirmat Dăncilă.

Preşedintele PSD acuză de ipocrizie USR, susţinând că e „greu de acceptat” că vrei să dărâmi un guvern, dar nu vrei să vii la guvernare.

Premierul demis consideră că nu se poate vorbi despre o „grea moştenire” pe care viitorii guvernanţi o primesc de la Executivul PSD, amintind de cifra scăzută a şomajului, de creşterea economică, de majorarea veniturilor populaţiei.

„Datoria: în 2016 – 36% din PIB; în 2019, 35% din PIB. Avem una dintre cele mai mici datorii guvernamentale. Am creat 230 de mii de locuri de muncă într-un an de zile. Eu cred că românii care au plecat nu au plecat în 2017, 2018, 2019. Procentul cel mai mare al românilor care au plecat din ţară a fost în perioada în care se tăiau salariile. (…) am crescut salariile medicilor, am făcut programe pentru agricultură, am crescut salariile. Nu vin din afară dacă le spui să vină, trebuie să creezi condiţii în România şi am încercat să creăm aceste condiţii pentru ca românii să se întoarcă acasă. Ar trebui să se uite în statistici să vadă câţi au plecat în perioada în care dreapta a fost la guvernare”, a declarat Dăncilă, informează news.ro

Vezi și

Vești bune- Mii de români vor primi bani din partea statului- Cine sunt norocoșii

EXCLUSIV Cel mai negru scenariu pentru Tăriceanu: Ar putea fi ‘devorat’ de DNA! Undă verde din partea liberalilor

Vești importante pentru toți șoferii- Ce se întâmplă cu prețul polițelor RCA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare