sursa foto:  digi24.ro

Virgil Popescu, despre creșterea prețului la energie: ‘Nu sunt adeptul plafonării prețului la producător, pentru că asta descurajează investițiile’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a precizat că este dispus să ia în considerare varianta supra-impozitării companiilor din energie ca instrument pentru limitarea prețului crescut al energiei pentru consumatorii finali.

 

„Astăzi am auzit un alt tip de plafonare – plafonare prin impozitare. Este o discuţie care poate avea loc. Nu sunt adeptul plafonării preţului la producător, pentru că asta descurajează investiţiile, dar dacă vorbim de altceva, de o supra-impozitare pentru profituri excepţionale, dacă vorbim de limitarea preţului către consumatorul final, atunci putem discuta, sigur. O supra-impozitare nu o putem discuta fără implicarea celor de la Finanţe, să ştim exact pe ce stă, dar e o discuţie care merită deschisă şi care merită continuată”, a afirmat Virgil Popescu.

 

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte strategia de tranziţie energetică, ministrul Energiei a atras atenţia că trebuie analizată amprenta totală asupra mediului lăsată de energiile eoliană şi solară.

 

„Trebuie să ne uităm la amprenta totală a fiecărei tehnologii şi am ridicat această problemă şi am cerut să ne uităm la energia eoliană şi să vedem ce înseamnă (amprenta ei totală, n.r.) de când o producem până când se finalizează: poluează sau nu poluează? Această problemă cu paletele (administrarea lor după ieşirea din uz, n.r.) o au absolut toţi cei care au instalat energie eoliană în lume. De acelaşi lucru putem vorbi şi a energia solară: ce facem cu panourile după un timp, dacă se mai pot reutiliza sau nu, cu capacităţile de stocare, cu bateriile şi aşa mai departe”, a menţionat Virgil Popescu, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare