sursa foto:  libertatea.ro

Virgil Popescu, despre situația de la Complexul Energetic Oltenia: ‘Un ajutor de restructurare se acordă, nu se returnează, se returnează doar dacă este cumva greșit acordat sau s-a întâmplat ceva cu acel ajutor’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că nu este de acord cu returnarea de către Complexul Energetic Oltenia a 1,6 miliarde lei el arătând că e o greşeală a colegilor de la Ministerul de Finanţe şu că vor face observaţii la ordonanţa trenuleţ.

 

”Este o ordonanţă trenuleţ, este a ministerului de Finanţe şi este la noi la avizare, chiar în aceste momente se lucreează la această Ordonanţă. Acolo, părerea mea este că e o greşeală a colegilor de la Ministerul de Finanţe, în niciun caz Complexul Energetic Oltenia nu trebuie să returneze 1,6 milioane lei, care este parte a ajutorului de restructurare acordat de Comisia Europeană”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Virgil Popescu a arătat că ”un ajutor de restructurare se acordă, nu se returnează, se returnează doar dacă este cumva greşit acordat sau s-a întâmplat ceva cu acel ajutor, iar acel ajutor a fost acordat aşa cum este”.

Noi o să facem observaţii la această Ordonanţă, nu putem lăsa ca pe umerii Complexului energetic Oltenia, odată ce se aprobă acest ajutor de stat ,cu ajutorul de salvare, de restructurare să mergem la nici un an să luăm bani înapoi de la Complex. Aşa ceva nu se poate, indiferent că are saau nu profit”, a mai declarat Popescu, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare