sursa foto:  fonduri-structurale.eu

Vor să înființeze CAP-uri exact ca pe vremea lui Ceaușescu

‘Pactul Pentru Agricultură și Progres’ este un Acord de Colaborare Inter-Organizațională semnat de Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România – Pro Agro și Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, în vederea obținerii unui consens național la nivelul organizațiilor reprezentative din sectoarele agricol, alimentar și al serviciilor conexe.

„Acest demers important va permite promovarea în mod unitar, în contextul european, priorităţile strategice naţionale în conformitate cu interesele fermierilor din România. Considerăm că este în responsabilitatea noastră să găsim soluţii pentru revitalizarea cooperării mediului asociativ în contextul preconizatelor schimbări la nivelul Politicii Agricole Comune şi implicit naţionale”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Pro Agro, transmis AGERPRES.

Principalele obiective asumate de cele două organizaţii vizează: susţinerea reciprocă pentru realizarea obiectivelor asumate, în interesul fermierilor, participarea activă în grupurile de lucru COPA-COGECA (cea mai importantă structură a fermierilor şi a cooperativelor agricole din UE, reprezentând 22 de milioane de fermieri); reprezentarea şi susţinerea comună a intereselor membrilor în cadrul Planului Naţional Strategic – PAC 2021-2027 şi participarea în Comitetul de Monitorizare al
viitorului PNDR.

Cadrul acordului nu presupune înfiinţarea unei noi entităţi cu personalitate juridică, nu are o durată determinată de funcţionare, fără ingerinţe privind funcţionarea statutară, actuală şi asigură entităţilor partenere drepturi egale în luarea deciziilor, precizează Pro Agro.

De asemenea, acordul permite aderarea altor organizaţii ce promovează obiective şi interese comune, conform Agerpres.ro

Vezi și:

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare