sursa foto:  rfi.ro

Rezultate incredibile! Produsul eficient împotriva coronavirusului

Rezultatele unui nou studiu arată că apa de gură disponibilă în comerț are un efect incredibil în infecția cu noul coronavirus, SARS-CoV-2 dar și la pacienții care au făcut boala COVID-19.

Încărcăturile virale mari pot fi detectate în cavitatea bucală și în gât la unii pacienți cu COVID-19. Utilizarea apei de gură care este eficientă împotriva lui SARS-Cov-2 ar putea contribui astfel la reducerea încărcăturii virale și, eventual, la reducerea riscului transmiterii coronavirusului pe termen scurt. Acest lucru ar putea fi util, de exemplu, înainte de tratamentele dentare. Cu toate acestea, apa de gură nu este potrivită pentru tratarea infecțiilor cu Covid-19 sau pentru a vă proteja împotriva infectării cu virusul!

Rezultatele studiului (link direct studiu) sunt descrise de echipa condusă de Toni Meister, profesorul Stephanie Pfänder și profesorul Eike Steinmann de la Grupul de cercetare în Virologie Moleculară și Medicală din Bochum în Jurnalul bolilor infecțioase (Journal of Infectious Diseases) și publicate online pe 29 iulie 2020 (link direct studiu). O revizuire a rezultatele laboratorului în studiile clinice este în curs.

Cercetătorii au testat opt tipuri de apă de gură cu diferite ingrediente, care sunt disponibile în farmacii din Germania. Au amestecat fiecare apă de gură cu particule de virus și o substanță care interferează, ca să recreeze efectul salivei în gură. Amestecul a fost apoi agitat timp de 30 de secunde pentru a simula efectul gargarei. Au folosit apoi celule Vero E6, care sunt deosebit de receptive la SARS-CoV-2, pentru a determina titrul virusului. Pentru a evalua eficacitatea apei de gură, cercetătorii au tratat, de asemenea, suspensiile de virus cu mediu de cultură celulară în loc de apa de gură înainte de a le adăuga la cultura celulară.

Toate preparatele testate au redus titrul inițial de virus! Trei tipuri au redus-o în așa măsură încât niciun virus nu a putut fi detectat după un timp de expunere de 30 de secunde. Dar acest efect este confirmat în practica clinică și trebuie stabilit cât de mult durează.

Autorii subliniază că pa de gură nu este potrivită pentru tratarea COVID-19. „Îndepărtarea cu o apă de gură nu poate inhiba producerea de viruși în celule”, explică Toni Meister, „dar ar putea reduce încărcătura virală pe termen scurt în locul de unde provine cel mai mare potențial de infecție, și anume în cavitatea bucală și în gât – și acest lucru ar putea fi util în anumite situații, cum ar fi la dentist sau în timpul îngrijirii medicale a pacienților cu COVID-19 „.

Vezi și:Pensiile, direct vizate! Florin Cîțu a făcut anunțul

SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare