laptop second hand

9 aspecte de care sa tii cont inainte de a cumpara un laptop second hand

Laptopurile noi sunt de obicei prea scumpe, iar un laptop second hand poate fi cea mai buna alegere din punct de vedere al raportului calitate-pret. Daca vrei sa te asiguri ca faci o alegere potrivita, iata cateva sfaturi inainte de a cumpara un laptop second hand:

  1. Stabileste pentru ce il vei folosi. Inainte de toate, trebuie sa stabilesti pentru ce vei folosi laptopul second hand si, in functie de asta, sa estimezi ce specificatii trebuie sa aiba, cat de portabil sa fie si ce capacitate de stocare sa aiba. Cand gasesti un model care iti place, compara specificatiile acestuia cu cele stabilite de tine si cauta recenzii online cu privire la performantele acestuia in timp.
  2. Analizeaza aspectul general. Trebuie sa te asiguri ca laptopul second hand pe care vrei sa il achizitionezi arata precum unul nou, nu are nicio defectiune vizibila, iar toate suruburile sunt la locul lor.
  3. Verifica ecranul. Display-ul trebuie sa functioneze ireprosabil, sa nu prezinte zone decolorate, pixeli morti, imaginea sa nu tremure, iar luminozitatea sa nu fie afectata.
  4. Verifica tastatura si touchpad-ul. Tastatura si touchpad-ul sunt cele mai folosite componente ale unui laptop, prin urmare trebuie sa functioneze ireprosabil. Verifica atent daca exista vreo tasta stricata si tasteaza un scurt text, pentru a vedea daca experienta este una placuta. De asemenea, verifica ce gesturi recunoaste touchpad-ul (pinch-to-zoom, scroll cu doua degete, scroll cu trei degete, swipe etc). Daca touchpad-ul este dotat si cu butoane de mouse, apasa-le si asigura-te ca functioneaza.
  5. Verifica porturile si CD/DVD-ROM-ul. Testeaza toate porturile USB, jack-ul de casti, porturile ethernet, HDMI, slot-ul de card SD, CD/DVD-ROM-ul si alte cai de intrare ale laptopului second hand. De obicei, acestea sunt atasate placii de baza.
  6. Testeaza conectivitatea wireless. Nimeni nu isi doreste un laptop care nu se poate conecta la wi-fi, asa ca verifica acest aspect. De asemenea, asigura-te ca functioneaza si Bluetooth-ul.
  7. Testeaza webcam-ul si boxele. In general, laptopurile nu au webcam-uri si boxe foarte performante, iar oamenii nu le folosesc foarte mult. Totusi, este important ca ele sa fie functionale.
  8. Verifica starea bateriei. Nu vei putea realiza intotdeauna un test minutios, insa poti estima starea bateriei intrand in setarile de power management. Daca starea bateriei nu este una foarte buna, ia in calcul achzitionarea uneia noi, odata cu laptopul second hand.
  9. Asigura-te ca pretul este unul bun. Inainte de a investi intr-un laptop second hand, compara pretul acestuia cu pretul unuia nou si vezi care este diferenta. In plus, daca planuiesti unele upgrade-uri, ia in calcul si costul acestora.

In concluzie, achizitionarea unui laptop second hand nu este dificila, insa pentru a te asigura ca faci o investitie inteligenta, este bine sa urmezi toti pasii descrisi mai sus. In plus, in cazul in care apare vreo defectiune ulterioara, nu te sfii sa returnezi produsul pentru a fi reparat sau inlocuit.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare