sursa foto:  rfi.ro

A ieșit la iveală! Ce pensie primește Vasile Ciurchea, noul director CNAS

Vasile Ciurchea, noua propunere a ministrului Sănătății pentru funcția de director CNAS, primește o pensie specială uriașă

Vasile Ciurchea beneficiază, ca alte 9 mii de persoane din România, de o pensie specială. Aproape jumătate dintre acești „pensionari speciali” primesc peste 10 mii de lei pe lună, însă pensia lui Ciurchea ajunge „doar” la 4.780 de lei.

Acesta a mai fost director CNAS în alte două rânduri, 2007-2009 și 2014-2016. În 2016 și-a dat demisia din motive personale, scrie capital.ro

Ciurchea este cercetat de DNA, alături de alți șefi de la CNAS, într-un dosar de corupție cu un prejudiciu de 16 milioane de euro. Faptele cercetate de procurori în dosar vizează contractele încheiate privind sistemul informatic al CNAS.

„Am considerat, atunci când a venit propunerea de la Sorina Pintea, că avem nevoie de un specialist. Există probleme la CNAS, avem un om care cunoaște sistemul, care este foarte bine pregătit. M-am uitat la aceste nereguli despre care vorbiți dumneavoastră. Nu a fost audiat, nu este nicio acuzație la adresa domnniei sale. Dacă vom constata că domnul Ciurchea a încălcat legea, cu siguranță va fi schimbat”, a declarat Viorica Dăncilă în privința numirii acestuia.

Citește și

Vești importante despre pensii! Ce puteți face din 2021

EXCLUSIV Înainte de CEx-ul PSD, un greu al partidului merge pe mâna Vioricăi Dăncilă: O văd candidat la prezidențiale

Atenție, români! Riscați amenzi uriașe pentru această faptă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare