sursa foto:  Libertatea.ro

Acuzații grave la adresa Guvernului: Ludovid Orban și Werner Iohannis i-au vândut pe români guvernului de la Budapesta

Deputatul PSD, Ioan Dîrzu face acuzații grave la adresa Guvernului. Potrivit deputatului, Guvernul Orban şi „celălalt guvern Orbán”  s-ar fi înţeles ca România să nu mai celebreze Tratatul de la Trianon. Scopul ar fi obţinerea sprijinului Ungariei pentru accederea unor europarlamentari români în funcţii de conducere în Parlamentul European.

„După ce Guvernul Orban a făcut blat cu celălalt guvern Orbán, prin întâlnirea lui Bogdan Aurescu cu Peter Szijjarto din 26 mai, de a nu mai celebra Tratatul de la Trianon, Președintele Werner atacă la CCR Legea privind Ziua Trianonului.

Este mai mult decât clar că Lucovid Orban și Werner Iohannis i-au vândut pe români guvernului de la Budapesta doar pentru a-și consolida PNL poziția în Partidul Popularilor Europeni și doar pentru ca politruci precum Rașes Bogdan, Mircea Hava, Vasile Blaga sau Gheorghe Falcă să mai primească niște funcții în Parlamentul European, cu sprijinul Ungariei.

Știam că întâlnirea dintre Aurescu și Szijjarto E UN ACT DE CAPITULARE PENTRU ROMÂNIA, dar nu mă gândeam că președintele Werner Iohannis, după tot circul făcut pe tema falsă a așa-zisului Ținut Secuiesc, să execute atât de rapid ordinele Budapestei. Credeam că mai stă o lună, două, să uite lumea…

Îi așteaptă lucruri grozave pe români în urma întâlniririi secrete dintre Aurescu și Szijjarto: – PNL le interzice românilor să sărbătorească Ziua Trinanonului; – PNL va diviza Universitatea din Târgu Mureș în două (una românească și una maghiară);

– PNL va scoate Limba română ca probă obligatorie pentru etnicii maghiari;

– PNL va permite utilizarea drapelului Ținutului Secuiesc în județele cu etnici maghiari;

– PNL va pune în ministere un secretar de stat/ subsecretar de stat de la UDMR;

– PNL va permite organizațiilor extremiste maghiare ”64Comitatate (HVIM)”, „Tinerii Maghiari din Ardeal” (EMI) şi „Garda Maghiară” să-și desfășoare în continuare activitatea pe teritoriul României!

Așa că, Jó napot kívánok, PNL !!!”, scrie Ioan Dîrzu pe Facebook.

 

Vezi și

EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare