sursa foto:  mediafax.ro

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Dosarul în care sunt judecați fostul parlamentar Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru finanțarea echipei de baschet Asesoft va fi reluat de la zero la Tribunalul Prahova, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), publicată la începutul lunii mai.

” Admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei invocată din oficiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune trimiterea cauzei, ce formează obiectul dosarului nr.2929/1/2015* al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie-Secţia Penală, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 mai 2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

Dosarul care se va relua de la zero la Tribunalul Prahova se referă la finanțarea ilegală a echipei de baschet Asesoft. Pe fondul cauzei, care s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu au fost achitați.

În urma apelurilor declarate de DNA, completul de cinci judecători de la Înalta Curte a decis anularea primei sentințe și rejudecarea procesului. În data de 5 mai 2020, secția penală a ÎCCJ a declinat competența către Tribunalul Prahova. Deocamdată dosarul nu a primit un prim termen la Ploiești.

 

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti – controlat de Ghiţă – o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei.

Finanţarea a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanţă’, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti.

“Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpaţi”, potrivit DNA .

Conform procurorilor, Sebastian Ghiţă a disimulat, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, adevărata natură a provenienţei imobilului, prin efectuarea unor plăţi reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta către o societate administrată în fapt de Iulian Bădescu.

 

Ulterior, fostul primar al Ploieştiului a transferat această sumă de bani către o altă societate controlată de deputatul Sebastian Ghiţă, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită, conform celor de la ziarulincomod.

Este cel de-al treilea dosar deferit justiției de procurorii DNA Ploiești, în care inculpați sunt foști parlamentari de Prahova, care se rejudecă de la zero la Tribunalul Prahova. La începutul anului, instanța supremă a decis ca și dosarele lui Mircea și Vlad Cosma, dar și cel al fostului deputat PNL Mircea Roșca să fie finalizat la Ploiești, dat fiind că inculpații și-au pierdut calitatea de parlamentari.

Citește și:

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

E oficial! Amenzi sau închisoare pentru cei care încalcă această lege

Alertă pentru Guvern: Pensionarii MAI care dețin puterea în Transelectrica! Contracte pentru Sebastian Ghiță și pentru baronul PSD, Niculae Bădălău

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare