sursa foto:  https://www.impact.ro/

Alertă dată de șeful ANPC! ‘Atenție în perioadele cu temperaturi caniculare!!!!’

Directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Paul Anghel, trage un puternic semnal de alarmă.

Anghel îi atenționează pe români să fie atenție la produsele alimentare pe care le cumpără în această perioadă caniculară.

Mai mult, Paul Anghel spune că populația ar trebui să acorde atenție sporită și la locurile de depozitare ale alimentelor sau ale băuturilor pe care le cumpără.

Atenție la cumpărarea produselor alimentare în perioadele cu temperaturi caniculare!!!!
Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibara bonul cu care să justificați tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea.
De asemenea verificați cu atenție data durabilității minimale, data limită de consum a produselor (termenul de valabilitate). Este important să verificați în mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc.) având în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare și refuzați produsele care prezintă caracteristici de produs alterat (aspect mâzguit, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat și consistență moale, ambalaje deformate, etc).
La cumpărarea produselor alimentare, acordați atenție deosebită modului de prezentare a ambalajului. În cazul în care ambalajul este bombat, prezintă deformări sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranță pentru sănătatea dumneavoastră. Evitați să achiziționați astfel de produse.
Verificați dacă este respectată temperatura la care este depozitat/expus la vânzare produsul alimentar ales de dumneavostra. Temperatura menționată de producător pe eticheta ce însoțește produsul trebuie să coincidă cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achiziționat.
Nu recongelați un produs alimentar după ce acesta a fost decongelat, dacă producătorul interzice acesta acțiune, prin menționare pe etichetă.
Perioada în care ne aflăm cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare de lichide (apa minerală naturală, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare), la achiziționarea cărora recomand să acordați atenție deosebită asupra modului de depozitare, având în vedere că expunerea acestora sub acțiunea directă a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor.
De asemenea, atrag atenția asupra legumelor și fructelor comercializate în cadrul piețelor în spatii deschise unde temperatura mediului ambiant foarte ridicată afectează calitatea produselor (deshidratare, accelerarea procesului de alterare, ofilirea verdețurilor etc).
La cumpărarea produselor alimentare solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care doriți să reclamați calitatea unui produs.”, este mesajul directorului ANPC.

Vezi și

Moment teribil trăit de o bătrână de 80 de ani, la spital: ‘Dacă intru, mor fără medicamente, dar mor de Covid’

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare