ludovic orban dimitriu ana maria

sursa foto:  monitoruldevrancea.ro

Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

Ministrul Lucrărilor Publice, Administrației și Dezvoltării, Ion Ștefan, zis „Grindă”, și-a adus „protejata” în Capitală, instalând-o chiar la Cabinetul prim-ministrului Ludovic Orban, informează presa locală.

Este vorba despre Ana Maria Dimitriu, consilier local de Focșani. Acum, Dimitriu, din postura de protejată a lui „Grindă”, a ajuns consilierul premierului Orban.

Rețeta succesului? Aceasta a luat 300.000 de euro de la ministrul Ion Ștefan, i-a pus la bătaie pentru partid, „investindu-i” în campania electorală a PNL pentru alegerile europarlamentare și astfel a ajuns în funcția de consilier al prim-ministrului Ludovic Orban.

Ana Maria Dimitriu, cunoscută în mediul online drept „Blonda lui Grindă”, a urcat până la o funcție de consilier la cancelaria prim ministrului Ludovic Orban, după ce a contribuit cu 1,4 milioane lei (300 de mii de euro) la campania electorală a PNL pentru alegerile europarlamentare, informează Monitorul de Vrancea.

Locatară într-o garsonieră ANL și cu o mașină veche de 17 ani, consilierul local liberal Ana Maria Dimitriu a fost unul dintre cei mai importanți contribuitori la campania electorală a PNL pentru alegerile europarlamentare. Banii folosiți pentru partid au fost împrumutați de la deputatul liberal Ion Ștefan, zis „Grindă”, actualul ministru al Lucrărilor Publice.

În declarația de avere, Dimitriu nu menționează persoana de la care a împrumutat banii

Conform declarației de avere depusă la numirea în funcția de consilier în cancelaria prim ministrului, consilierul local liberal a împrumutat cei 1,4 milioane lei în două tranșe, de 1 milion, respectiv 400 mii lei. Împrumuturile au fost contractate în 2019, cu scadența în același an. Totuși, consilierul local nu precizează în declarația de avere depusă în 2020 dacă a restituit cele două împrumuturi. Mai mult, nu avea nici banii necesari pentru că cea mai mare parte a veniturilor erau din indemnizația de consilier local la Focșani, de 12.378 lei. Ana Maria Dimitriu nu menționează nici persoana de la care a împrumutat banii, deși avea obligația să facă acest lucru. De menționat că Ghidul de completare a declarațiilor de avere și de interese elaborat de Agenția Națională de Integritate arată că doar veniturile încasate se raportează la anul fiscal anterior supus raportării. În cazul datoriilor, de exemplu, trebuie menționat creditorul, anul în care a fost contractată datoria precum și data la care este scadent contractul de credit.

Am consultat și declarațiile de avere depuse de deputatul liberal, care a încercat să ascundă faptul că a acordat două împrumuturi colegei de partid. Sumele împrumutate apar doar într-o declarație de avere, publicată de ANI. În schimb, declarația publicată pe pagina de internet a Camerei Deputaților nu menționează numele persoanei împrumutate de deputatul liberal. Ulterior, declarațiile de avere depuse de liberal, atât la Camera Deputaților cât și la Ministerul Lucrărilor Publice nu menționează ce s-a întâmplat cu sumele împrumutate, dacă banii i-au fost restituiți sau nu. Putem bănui că a primit banii înapoi pentru că i-a apărut un depozit bancar de 300 mii euro la sfârșitul anului trecut.

Dincolo de jongleriile pe care le-au făcut cei doi liberali cu declarațiile de avere și împrumutul destinat campaniei electorale a PNL rămâne un semn de întrebare asupra provenienței banilor deoarece veniturile declarate de Ion Ștefan sunt insuficiente. De exemplu, în declarația de avere din iunie 2019, unde apar cele două împrumuturi acordate Anei Maria Dimitriu, veniturile deputatului liberal erau puțin mai mari de 220 mii lei. Chiar dacă deputatul declara dividende de milioane de lei, acestea nu erau ridicate din firmele unde este acționar.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, 1,4 milioane lei, adică aproximativ 300 mii euro, este contribuția la campania electorală a PNL făcută de consilierul local liberal Ana Maria Dimitriu. Este cea mai mare contribuție făcută în cadrul PNL la nivel național, mai mult decât alți candidați liberali, care chiar au obținut un mandat de europarlamentar, fiind plasați pe locuri eligibile. În schimb, deși a contribuit cu 1,4 milioane lei, consilierul local a rămas tot la Focșani. Suma reprezintă aproape maximul de contribuție pe care o putea face un candidat la alegerile europarlamentare.

Ana Maria Dimitriu completează astfel lista celor peste 50 de liberali ajunși în funcții publice pe baza carnetului de partid sau a gradului de rudenie cu Grindă ori prefectul Berbece.

Vezi și

Consilier din Guvernul Orban, implicat în afacerea abatoarelor germane. Influențele puterii politice în exportul de forță de muncă

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

Cum au ajuns banii dați de UE pentru românii săraci în buzunarele familiei Becali și la anumiți oameni de afaceri liberali

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare