sursa foto:  gandeste-pozitiv.ro

Alexandru Nazare, fost ministru PNL de Finanțe: ‘Eu nu înțeleg cum o să aplice ANAF această chestiune legată de noul impozit progresiv pe proprietate’

Senatorul Alexandru Nazare (PNL), fost ministru al Finanţelor, a vorbit despre impozitul progresiv pe proprietate, inclus în pachetul de măsuri fiscale.

 

Alexandru Nazare afirmă că noua taxă este greu de aplicat, că va avea costuri mai mari decât beneficii, dar şi că va duce la forţarea românilor să îşi vândă proprietăţile.

Nu ştiu ce norme se vor face, ce pregătiri”

„Eu nu înţeleg cum o să aplice ANAF această chestiune legată de noul impozit progresiv pe proprietate. Mi-e tare teamă că costurile administrative ale aplicării măsurii vor fi mai mari decât beneficiile. Nu ştiu ce norme se vor face, ce pregătiri. Am avut o tentativă la începutul acestui an de introducere a anumitor prevederi legate de impozitul pe proprietate, şi nu s-au putut adopta tocmai din cauza birocraţiei. 

”Nu e uşor să creezi o grilă pentru persoane fizice”

Nu e uşor să creezi o grilă pentru persoane fizice. Cine o face, cum o face, cum sunt judecate, cum sunt evaluate respectivele proprietăţi. Aici trebuie să creezi şi această grilă, să creezi grila de evaluare a persoanelor. Sunt şi maşinile incluse, nu doar casele. Trebuie făcută o bază de date, trebuie să urmăreşti schimbările. Şi cum se va face asta? O să fie pe proprie răspundere? Proprietatea care e în comun cum va fi judecată? 

De exemplu, ai un imobil mare care se califică. Şi sunt cinci proprietari. Cum fac cei cinci proprietari declaraţii? Poate într-o anume perioadă de timp, cu mari eforturi administrative, poţi, tehnic vorbind, să o aplici. Dar mie mi-e teamă că vor fi costuri mai mari decât beneficiile„, a declarat Alexandru Nazare, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare