sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

Alexandru Rafila, despre vaccinul împotriva coronavirusului: Acest vaccin nu va veni tras în seringă. Va fi multidoză și va fi nevoie de seringi

Medicul Alexandru Rafila a ridicat o problemă gravă legată de România și vaccinul împotriva coronavirusului.

”Vaccinul este aproape, iar investițiile în vaccin sunt fără precedent în istorie. (…) Vaccinul se va face, probabil, în două doze. Acum trebuie să ne gândim foarte serios la seringi. Acest vaccin nu va veni tras în seringă. Va fi multidoză și va fi nevoie de seringi”, a zis Alexandru Rafila la România TV.

În România, de-a lungul vremii, nu s-a gândit nimeni să facă o investiție într-o fabrică de măști medicale, de seringi etc. Deși n-are neapărat eficiență economică, în anul în care apare o pandemie ajută enorm o țară cu probleme.

Stocuri pentru pandemie trebuiau să existe în România în orice moment, și acum un an, și acum doi ani, și acum zece ani, oricând. Faptul că va exista, la un moment dat, o pandemie este un lucru cert, dovadă că trăim acest lucru, cum este sigur și că va fi un cutremur major pe teritoriul nostru.

La Arad, de exemplu, prin 1995-1996 exista o fabrică de seringi şi ace medicale de unică folosinţă. Una dintre primele măsuri ale Guvernului CDR a fost să o lase fără comenzi. Ar fi fost ideal să avem producție națională în domeniile strategice. Într-o pandemie, să ai capacitatea ta de producție este esențial.

Citește și:

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare