sursa foto:  mediafax.ro

Alexandru Rafila, mesaj pentru cei care îi cer demisia lui Vlad Voiculescu: ‘Atunci și premierul ar avea un instrument și o motivație extrem de clară pentru schimbare’

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că cei care au cerut public demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății ar trebui să susțină moțiunea depusă în Parlament: ”Și premierul ar avea un instrument și o motivație extrem de clară pentru schimbarea acestui ministru”.

 

„Am văzut multe poziții publice, inclusiv ale multor reprezentanți ai Coaliției, care cereau demiterea lui Vlad Voiculescu.

Dacă sunt serioși, consecvenți, cei care au declarat că doresc demiterea lui Vlad Voiculescu ar trebui să susțină moțiunea. Atunci și premierul ar avea un instrument și o motivație extrem de clară pentru schimbarea acestui ministru care, din motive inexplicabile, rămâne pe post, deși și modul în care performează… și Dan Barna a recunoscut că nu e extrem de performant, dar ce să facem, altul nu avem. Nu cred că la nivelul unui guvern al unei țări din Uniunea Europeană, astfel de argumente stau în picioare”, a declarat Alexandru Rafila.

Partidul Social Democrat a anunțat luni depunerea unei noi moțiuni simple împotriva ministrului Voiculescu.

În document, PSD îi reproșează ministrului evoluțiile „dramatice” ale pandemiei, lipsa măsurilor de sănătate publică, evacuarea Spitalului Foișor sau încălcarea regulilor de combatere a pandemiei impuse populației.

Inițial, PSD anunțase o moțiune împotriva ministrului Muncii Raluca Turcan, însă conflictul dintre PNL și USR PLUS a alimentat încrederea social democraților că o moțiune împotriva lui Voiculescu ar putea fi votată și de parlamentarii PNL. Deși o moțiune simplă nu duce automat la demiterea unui ministru, cei din USR PLUS se tem că dacă moțiunea ar fi votată de unii parlamentari PNL și ar trece, ar fi un motiv pentru premierul Cîțu să îl demită pe Voiculescu, conform digi24.ro.

Vezi și: Alexandru Rafila, despre tragedia de la Victor Babeș: ‘Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare