sursa foto:  mediafax.ro

Alexandru Rafila, despre tragedia de la Victor Babeș: ‘Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității’

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul PSD, Alexandru Rafila, a declarat că problemele din sistemul sanitar sunt cauzate de lipsa organizării și a responsabilității. 

 

Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon. A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor (n.r. la Victor Babeș). Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen”, a declarat Alexandru Rafila.

Amintim că, luni seară, trei pacienți COVID au murit din cauza unei defecțiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la spitalul ”Victor Babeş”. Cinci pacienţi au fost transferaţi: unul a ajuns într-o altă secție a spitalului, iar ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca, a transmis Ministerul Sănătății, conform b1.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare