sursa foto:  ebihoreanul.ro

Alexandru Rafila, mesaj pentru Guvernul Cîțu: ‘Dacă dorim ca în țara noastră să se dezvolte într-adevăr așa cum ar trebui să se dezvolte, trebuie să investim în Sănătate și în Educație’

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat de la tribuna Parlamentului că ”Dacă dorim ca în țara noastră să se dezvolte într-adevăr așa cum ar trebui să se dezvolte, trebuie să investim în Sănătate și în Educație. Îmi pare rău, domnul prim-ministru așteptam să prezinte un soi de raport referitor la buget”.

 

„Statistic vorbind, dacă ne referim la peste 3.600 de amendamente, măcar trebuie să plecăm de la premisa că 1% din aceste 3.600 de amendamente sunt amendamente bune de care România are nevoie. Toate amendamentele au fost respinse în comisiile reunite de sănătate, a fost un simulacru de dezbatere la sfârşitul căruia am constatat că orice fel de argument nu stă în picioare în faţa coaliţiei aflate la guvernare.

Eu remarc şi am remarcat încă mai devreme, apropo de interesul pentru sănătate şi pentru interesul ca acest buget să se reflecte în funcţionarea sistemului de sănătate, interesul domnului ministru Voiculescu, care a părăsit sala de minute bune şi, la fel cum se întâmplă în MS, unde există imobilism şi lipsă de decizie, remarcăm o atitudine asemănătoare şi în ceea ce priveşte bugetul României. (…) Este momentul ca Parlamentul României să aibă responsabilitatea să îşi asume un buget în care să aprobe amendamentele depuse, de bun simţ, ale opoziţiei”, a spus Rafila.

 

El a afirmat în faţa plenului reunit că prin amendamentele depuse de PSD şi de alte partide parlamentare se încearcă asigurarea accesului cetăţenilor la servicii de sănătate şi asigurarea „reluării vieţii economice şi sociale”.

 

„Ne aflăm într-un moment în care PSD, dar şi alte partide parlamentare au depus amendamente pentru Sănătate şi pentru Educaţie. Noi încercăm să asigurăm accesul cetăţenilor la servicii de sănătate, să asigurăm controlul pandemiei şi să asigurăm reluarea vieţii economice şi sociale. Trebuie să asigurăm dreptul constituţional al copiilor şi al tinerilor să aibă acces la învăţământ. (…) În Sănătate şi în Educaţie nu discutăm despre cheltuieli, discutăm despre investiţii”, a mai spus social-democratul.

 

Potrivit acestuia, este nevoie de investiţii în Sănătate şi Educaţie pentru ca ţara să se dezvolte.

 

„Dacă dorim ca în ţara noastră să se dezvolte într-adevăr aşa cum ar trebui să se dezvolte, trebuie să investim în Sănătate şi în Educaţie. Îmi pare rău, domnul prim-ministru aşteptam să prezinte un soi de raport referitor la buget. Dânsul nu a putut să depăşească un stereotip pe care atât dânsul, cât şi alţi colegi din Guvern îl au, s-au referit exclusiv la PSD, la greaua moştenire. (…) Eu speram ca dânsul să aibă vocaţia construcţiei, să aibă vocaţia realizării unui proiect de buget care să asigure dezvoltarea României şi echilibrul social. Din păcate, ne aflăm la un moment în care remarcăm că există vocaţia formelor fără fond, fără să realizăm că este vorba despre bugetul României, nu despre bugetul coaliţiei aflate la guvernare”, a mai susţinut Alexandru Rafila, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare