sursa foto:  mediafax.ro

Alexandru Rafila reacționează la propunerea lui Dan Barna, de a introduce restricții la mall, pentru persoanele nevaccinate: ‘Nu este un lucru bun’

Vicepremierul Dan Barna a propus, săptămâna trecută, ca persoanele vaccinate să meargă la mall în week-end, iar cele nevaccinate, în timpul săptămânii.

În replică, Alexandru Rafila susține că măsurile discriminatorii nu sunt lucruri bune.

Mai mult, potrivit lui Rafila, vaccinarea trebuie să fie voluntară, iar oamenii trebuie să înțeleagă utilitatea vaccinării.

Conform deputatului social-democrat, nu poți compensa incapacitatea guvernului de a convinge lumea să se vaccineze cu măsuri punitive.

Vezi și Începe! Dan Barna vrea să împartă românii între vaccinați și nevaccinați!

„Trebuie să evităm să discriminăm oamenii pe baza vaccinării pentru că vaccinarea trebuie să fie voluntară, oamenii trebuie să înțeleagă utilitatea vaccinării. Mie mi se pare că a împărți lumea în vaccinaţi şi nevaccinați nu este un lucru bun pentru că generează frustrări, inechități și discriminarea să știți că nu este încurajată.

Organizația Mondială a Sănătății tot timpul a menționat acest lucru pentru că nu trebuie să faci discriminare între cei vaccinaţi şi nevaccinați, trebuie însă să faci o campanie de informare țintită pentru fiecare categorie socială.

Ori lucru ăsta nu prea s-a întâmplat. Adică nu poţi să compensezi incapacitatea guvernului de a face campanie de informare de bună calitate și de a convinge lumea să se vaccineze cu măsuri punitive”, a afirmat, la Antena 3, Rafila.

Vezi și Profesorul Adrian Cioroianu: În momentul de față, dosarul Roșia Montană are peste 90% șanse de a fi inclus pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO’

Dan Barna: „Mersul la mall să fie condiționat de existența vaccinării”

„Am discutat în şedinţa coaliţiei de săptămâna aceasta acest subiect, au fost prezentate mai multe variante asupra cărora premierul şi-a şi exprimat, pentru o parte din ele, susţinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri, pe modelul celorlalte state europene, de a continua să încurajăm şi să susţinem campania de vaccinare pentru că, într-adevăr, probabil valul 4 va avea un efect de stimul din nou pentru acea parte din populaţie care, deşi nu e împotriva vaccinării, nu s-a dus până acum să se vaccineze, dar în egală măsură sunt două tipuri de măsuri, măsurile de încurajare şi de stimulare, dar şi acele măsuri care am văzut că sunt luate de alte ţări prin care pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, spre exemplu, existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate. De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în timpul săptămânii”, a spus Barna.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare