rafila

Alexandru Rafila vine cu noi vești despre vaccinul contra COVID-19! Când ar putea să apară

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, doctorul Alexandru Rafila, a vorbit, într-o intervenție la Realitatea PLUS, despre evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră. Discuția a pornit de la premisa că 500.000 de români au trecut deja prin CoVID-19 (incluzând asimptomaticii), ceea ce reprezintă 2,5% din totalul populației.

Alexandru Rafila: „E vorba de studiile de seroprevalență care s-au făcut în mai multe țări. Acest studiu va prezenta, la sfârșit, când se colectează toatte datele, numărul de persoane care a trecut prin această boală. Din ce cunoaștem până  acum, proporția celor care au trecut prin noul coronavirus este de 8-10 mai mare față de datele declarate oficial de autorități, adică aproximativ 500.000 de persoane. Suntem foarte departe de imunizarea în masă. Imunizarea în masă înseamnă că 70% din populație să fi trecut deja prin boală. 500.000 de oameni reprezintă doar 2,5% din populația României.

Avem nevoie de vaccinare, însă nu vom avea un vaccin mai devreme de 2021. Peste 20 de variante de vaccin sunt în faza avansată de testare. În Europa, SUA, Japonia, China, Israel, chiar și Rusia. 500.000 nu e un număr îngrijorător. În Franța circa 5% dintre francezi au fost expuși virusului, aproximativ 3 milioane de francezi. Este o caracteristică a acestui tip de infecții. Nu pot face aprecieri pe termen lung, nu ne putem baza doar pe o modelare matematică. Trebuie să fim mai prudenți cu aceste prognoze. Primele persoane care vor fi vaccinate sunt cele cu probleme cronice, apoi personalul medical și alte categorii de personal care lucrează cu publicul. Sunt categorii similare cu cele de la vaccinarea împotriva gripei.”

Citește  și:

Mărturia cutremurătoare a unui legist: ‘Decedații COVID arată altfel decât tot ce am văzut în cariera mea

Șoc total! Dosar cu un prejudiciu de 10 milioane de euro, clasat de DNA. Cercetările au fost făcute împreună cu OLAF și DLAF

Veste bună pentru anumiți angajați! Se dau noi sporuri

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare