sursa foto:  playtech.ro

ANAF intră la rupere! Se vor da amenzi usturătoare tuturor persoanelor care nu declară acest tip de venit

Vești importante pentru sute de mii de români! Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) se pregătește să dea lovitura. Profesorii din România care încasează  venituri suplimentare și nu le vor declara vor primi amenzi usturătoare. 

 

Profesorii care dau meditații vor plăti taxe la stat

Oficialii ANAF au făcut un anunț care-i vizează direct pe o anumită categorie de profesori din România. Așadar, dascălii care obțin venituri suplimentare din meditații, vor fi obligați să se organizeze ca PFA.

Cu alte cuvinte, profesorii vor trebui să se înregistreze la Registrul Comerțului, să folosească aparate de marcat, să depună declarația unică și să plătească taxe la stat, pentru veniturile extra pe care le încasează.

Potrivit ANAF, în primul rând, cadrele didactice trebuie să se înregistreze la Registrul Comerțului și solicitarea autorizării funcționării în condițiile OUG 44/2008, adică actul normativ ce reprezintă regimul PFA-urilor și al întreprinderilor individuale sau familiale.

În al doilea rând, profesorii care câștigă bani din meditații trebuie să depună la ANAF, până în data de 25 mai, declarația unică 212, în 30 de zile de la data la care încep activitatea, în cadrul anului fiscal.

Ce informații sunt publicate de către autoritățile ANAF:

În cazul în care persoanele fizice intenționează să realizeze sau realizează deja în mod individual venituri din prestarea de servicii reprezentând meditații, au obligația de a se înregistra la Oficiul Național al Registrului Comerțului și de a solicita autorizarea funcționării, în condițiile prevăzute de O.U.G. nr. 44/2008.

Ulterior înregistrării în registrul comerţului şi autorizării funcţionării, persoanele fizice au obligația de a depune la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

În cazul în care încep activitatea în cursul anului fiscal, persoanele fizice vor depune Declarația unică în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

În declarația unică contribuabilul va completa în mod corespunzător Capitolul II – Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza în România și contribuțiile sociale datorate, prin intermediul căruia contribuabilii își exercita și opțiunea privind determinarea venitului net anual:

– fie pe baza normelor de venit;
– fie în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

În situația în care persoana fizică începe activitatea în luna decembrie a anului de impunere,aceasta va depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizate până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de impunere.”, se arată în ghidul celor de la ANAF, potrivit playtech.ro.

Vezi și:

Vești importante pentru anumite categorii de persoane! Vor primi mai multe tichete de acest tip

Important! Guvernul va aloca noi sume de bani pentru aceste persoane: Mii de euro vor fi puși la dispoziție

EXCLUSIV Scurtcircuit în sistemul bugetar! Unii angajați au primit dublul salariului, alții, nimic!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare