sursa foto:  Georg Hochmuth/APA/dpa

Analist de politică externă: ‘Karl Nehammer nu este un om politic slab. El s-a dus în Bulgaria pentru că nu are ce discuta cu România’

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat care au fost motivele, în opinia sa, care l-au determinat pe cancelarul austriac, Karl Nehammer, să efectueze o vizită la frontiera Bulgariei cu Turcia.

 

Nehammer a făcut o vizită cu elicopterul la granița bulgaro-turcă. El, de fapt, nu cu Bulgaria a discutat, ci cu Turcia. Turcia are în acest moment aproape 3 milioane de oameni deplasați din Siria, Libia, etc, pe teritoriul său. Din aceste trei milioane, 700.000 sunt cu bagajele făcute și așteaptă doar bunăvoința padișahului să le dea drumul spre Europa. Cine va fi prima lovită de val? Austria.

El s-a dus în Bulgaria pentru că nu are ce discuta cu România. Raportul Frontex care a apărut acum câteva zile, la săptămâni după ce Austria nu a lăsat România să intre în Schengen, a desființat argumentele sale. Atunci, el s-a dus la cealaltă țară refuzată, s-a dus la o țară care are grave probleme de graniță. La noi există frontiere, există tehnologie și vameșii sunt pregătiți, pe când la granițele Bulgariei cu Turcia și Grecia nu există așa ceva.

El s-a dus să discute cu Turcia pe tema valului de imigrație, pe care îl arată ca un steguleț atunci când Europa i se opune, și, în al doilea rând, avea nevoie de voturile naționaliștilor. Vizita în Bulgaria i-a adus aceste voturi. Acest om a știut cum lucrează. Nehammer nu este un om politic slab. El are grave carențe educaționale în CV-ul său, dar asta nu-l face un politician slab“, a spus H. D. Hartmann, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Vești proaste din Austria: ‘Mă aștept ca poarta pentru România în spațiul Schengen să fie închisă până în toamna anului 2024’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare