sursa foto:  economedia.ro

Analist politic rus: ‘Vladimir Putin vrea să ia lumea cu el când moare. Nu își poate permite să fie înfrânt’

Un cunoscut politolog rus afirmă că decizia privind folosirea armelor nucleare de către Rusia a fost deja luată, dar şi că Vladimir Putin vrea să ia lumea cu el atunci când moare. 

Valery Solovey, fost profesor la Institutul de Relaţii Internaţionale din Moscova şi politolog, a făcut această afirmaţie cu doar câteva ore înainte ca preşedintele Federaţiei Ruse să împlinească 70 de ani. Declaraţia vine şi în contextul în care Biserica Ortodoxă Rusă a ţinut o rugăciune specială pentru sănătatea preşedintelui rus în weekend, în ciuda insistenţelor oficialilor de la Kremlin că Putin este complet sănătos.

„De principiu, decizia de a folosi sau de a face o demonstraţie cu arme nucleare tactice este luată. Întrebarea este când, cum şi unde. Nu am niciun dubiu că vom ajunge pe marginea prăpastiei, a morţii, dar ştiu că vom fi capabili să ne revenim. Vom trece şi peste asta”, a declarat Solovey, citat de Daily Mail.

Acesta spune că actuala situaţie este mai periculoasă şi mai aproape de „apocalipsa nucleară” decât criza rachetelor nucleare din Cuba, din timpul Războiului Rece.

„Totul pentru că preşedintele rus Vladimir Putin are intenţii serioase să demonstreze capacitatea unor arme nucleare. Putin nu îşi poate permite să fie înfrânt. Mai are doar doi aşi în mânecă. Mobilizarea, de care se foloseşte deja, şi armele nucleare. El e într-o stare fiziologică extrem de precară”, a completat profesorul, conform dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare