sursa foto:  sursazilei.ro

Analistul militar Ion Petrescu: ‘Acest coșmar s-a terminat. Americanii constituie coloana vertebrală, nucleul central al prezenței aliaților în România și prezența lor descurajează practic pe cei care s-ar gândi la un salt din Sevastopol la Constanța’

Col. (r) Ion Petrescu a salutat venirea celor 5.000 de militari SUA, anunțată miercuri de președintele Joe Biden în marja Summitului NATO de la Madrid. „Americanii își întăresc pozițiile aici și garantează României că își păstrează independența, suveranitatea și integritatea teritorială”, a punctat analistul militar român.

Ion Petrescu, pe B1 TV, consolidarea prezenței militare americane în România

„După cum știți, astăzi dimineață a avut loc întâlnirea dintre președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Acolo, Biden a făcut în fața camerelor de filmat un gest pe care o să îl fac și eu – niciun inch, un inch fiind 2,4 centimetri, din teritoriul NATO, deci și din teritoriul României, nu va fi cedat adversarului ipotetic, care știm cu toții că la ora actuală, din perspectiva discursurilor oficiale de la Summitul NATO, îl constituie din păcate Federația Rusă.

«Din păcate» pentru că noi am visat cu toții o Europă a cooperării, și iată că am ajuns într-o Europă a confruntării”, a explicat Ion Petrescu.

Venirea militarilor americani va crea și locuri de muncă pentru români, spune analistul militar.

„Venirea celor 5.000 de militari americani, ca să îi lămurim pe telespectatorii dumneavoastră, vine după alt principiu decât cel al militarilor americani care se află acum în Germania. Acolo sunt cu familiile stabiliți 35.000 de militari, pe când cei 5.000 care vin în România vin pe baza principiului rotațional, fără familii, toate cheltuielile sunt asigurate de Pentagon, deci Departamentul Apărării, și în plus România, în mod firesc, va avea cetățeni care vor fi încadrați în facilități de servicii care se creează cu această ocazie.

Vor fi nenumărate locuri de muncă pentru români care vor face diverse servicii militarilor americani contra cost. Aș putea să spun fără teama de a greși că vor fi niște retribuții lunare mai mari decât alte retribuții care există în societatea noastră. Dacă privim din perspectivă pașnică și economică (…), este un câștig pentru România”, a continuat Ion Petrescu.

SUA își întărește pozițiile în România și ne garantează independența, suveranitatea și integritatea teritorială.

„Să nu uităm că americanii constituie coloana vertebrală, nucleul central al prezenței aliaților în România și prezența lor descurajează practic pe cei care s-ar gândi la un salt din Sevastopol la Constanța și ar fi bântuiți de coșmarul unei cuceriri parțiale a Dobrogei. Acest coșmar s-a terminat. Chiar într-adevăr pe timpul vieții noastre americanii își întăresc pozițiile aici și garantează României că își păstrează independența, suveranitatea și integritatea teritorială”, a mai spus Ion Petrescu, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare