sursa foto:  digi24.ro

Andrei Caramitru îi avertizează pe angajații din corporații: ‘Toate joburile astea vor dispărea primele. ChatGPT sau alte sisteme AI o sa le preia’

În ultima perioadă de timp de la apariția aplicației ChatGPT se preconizează că tot mai multe locuri de muncă vor dispărea.

Andrei Caramitru a lansat unavertisment pentru angajaţii din corporaţii şi precizează că unele locuri de muncă vor fi preluate de ChatGPT sau alte sisteme AI.

Apropo de “stabilitatea” job-ului din corporație
O buna parte din job-urile de birou cer doar sa respecti niște proceduri relativ banale. Sa înțelegi regulile sistemului si sa nu gresesti. Atât. Creativitate zero. 9-5, bonuri de masa, teambuilding si bonus.

”Astea vor dispărea primele”

Toate joburile astea vor dispărea primele. ChatGPT sau alte sisteme AI o sa le preia – rezolva deja tot ce fac oamenii astia mult mai bine, mai rapid, 24/7, practic pe gratis.
Goldman Sachs spune ca 300 milioane de joburi in SUA si Europa vor fi afectate (practic un job din doua va fi preluat sau augmentat de AI). Eu estimez că 10-20% din cei care lucreaza acum vor fi rugați sa plece in următorii ani (40% din joburile de birou).”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare