sursa foto:  digi24.ro

Andrei Caramitru: ‘Nu au evoluat deloc haustriecii: Încearcă să fure resurse (lemn, petrol) de pe la noi. Multinaționalele austriece pierd bani în Austria și fac bani la noi’

Andrei Caramitru, fost consilier pe probleme economice al lui Dan Barna (USR), acuză că multinaționalele austriece încearcă să fure resurse din România, așa cum proceda Imperiul Austro-Ungar.

Caramitru spune, într-o postare pe pagina de socializare, că „business-ul multinaționalelor austriece pierde bani în Austria și face bani pe la noi”.

Postarea lui Andrei Caramitru:

„Ma minuneaza cât de puțin știm despre istoria reala. de exemplu imperiul austro-ungar.

– economia era bazată pe furt – luau tot ce puteau din colonii (inclusiv Transilvania la noi), cu localnicii tratați fix ca in sistemul de apartheid din Africa de sud
– toti banii mergeau la Viena (si o mai mica parte la Budapesta). De aia arata așa frumos orașele alea
– tot comerțul, industria si sistemul financiar erau doar in jurul Vienei.
– aveau o imensa problema cu birocratia si un stat enorm, in special in Viena. Care era finanțat din banii din colonii
– in general – economia imperiului era mult sub nivelul Europei de vest (pentru ca birocrație, apartheid si multă corupție). De asta a si colapsat tot după primul război mondial. Trianon.

Pare similar cu acum? Da. Mental nu au evoluat deloc haustriecii :

– bancile austriece încearcă sa domine fostul imperiu
– in continuare încearcă sa fure resurse (lemn, petrol) de pe la noi
– scot dividende in prostie de aici ca sa plătească armate de oameni bine plătiți in HQ-urile firmelor din Viena. In general – business-ul multinaționalelor austriece pierde bani in Austria si face bani pe la noi.
– ne trateaza ca pe ultimii oameni, așa cum au facut in toata istoria lor
– corupția la ei e totala, e mod de funcționare, nu știu altceva.

Ce e fascinant e ca ungurii încă visează la vremurile alea deși ei nu erau decât vioara a doua in imperiul habsburgic, nu aveau nici un fel de suveranitate. Nu ei controlau Transilvania ci Viena o controla. Si e fascinant cum românii din Transilvania zic vai ce bine era atunci asa ma devenit Civilizați cumva – deși era sistem de apartheid clar si dur. Ciudat”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare