Angajatorii au parte de o nouă lovitură! Ar putea primi amenzi mai mari

Angajatorii care încalcă prevederile legale referitoare la munca suplimentară vor risca amenzi mai mari decât în prezent, conform unui proiect de act normativ care a fost propus recent pentru adoptare la Camera Deputaților. Mai precis, amenda actuală se va aplica nu doar o dată, ci pentru fiecare persoană pentru care se încalcă legislația.

Este vorba de amenda aplicabilă actualmente pentru încălcarea prevederilor legale din Codul muncii referitoare la munca suplimentară. Acum, pentru această faptă, angajatorul riscă o amendă unică între 1.500 și 3.000 de lei, însă proiectul prevede că amenda se va aplica pentru fiecare persoană pentru care inspectorii de stat identifică nereguli.

Cu alte cuvinte, dacă, în prezent, un angajator încalcă prevederile referitoare la munca suplimentară în cazul a zece salariați, amenda este între 1.500 și 3.000 de lei. Dacă proiectul de lege se va aplica, în exact aceeași situație angajatorul va risca o amendă minimă totală de 15.000 de lei și una maximă totală de 30.000 de lei (adică între 1.500 și 3.000 de lei pentru fiecare dintre cele zece persoane).

Inițiatorii proiectului spun că în țara noastră sunt dese cazurile în care salariații trebuie să presteze muncă suplimentară peste limitele legale. Iar în unele cazuri este vorba chiar de companii mari, cu foarte mulți salariați, astfel că amenda actuală de maximum 3.000 de lei nu prea descurajează angajatorii, scrie avocatnet.ro

Citește și:

Lovitură dură pentru Liviu Dragnea! Cine îl sapă, de fapt, pe fostul lider PSD

EXCLUSIV Înalta Curte dinamitează informațiile privitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea: ‘Nu sunt reale’

Mare atenție! ANAF schimbă tactica – Cum veți fi taxați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare