sursa foto:  aktual24.ro

EXCLUSIV Înalta Curte dinamitează informațiile privitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea: ‘Nu sunt reale’

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a reacționat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, la informațiile apărute în spațiul public privitoare la condamnarea fostului șef PSD, Liviu Dragnea.

Astfel, reprezentanții ÎCCJ au precizat, pentru Bugetul.ro, că, la Înalta Curte, nu s-a sărbătorit condamnarea lui Liviu Dragnea,  așa cum s-a zis în spațiul public.

Mai mult, Curtea Supremă informează că judecătorul Ionuț Matei – cel despre care s-a spus că a pupat-o pe frunte pe Aida Popa, președintele completului care l-a judecat pe Liviu Dragnea – nu mai este vicepreședinte al Înalte Curți din anul 2016.

Vezi și Dedesubturile descinderii în forță a DNA în ‘casa’ unui greu PNL! ‘Afacerile’ anchetate de ‘dulăii’ de la Anticorupție

„Din verificările administrative efectuate, s-a constatat că informațiile la care ați făcut referire nu sunt reale.

La data menționată în știre nu putea să se desfășoare nicio sărbătorire deoarece, cu mult timp înainte, președintele secției penale, în aplicarea dispozițiilor art.33 din Regulamentul privind organizarea şi funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație şi Justiție, convocase judecătorii secției pentru a supune dezbaterii probleme de drept de natură a genera practică neunitară. Facem precizarea că domnul judecător Ionuț Matei nu mai este vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație şi Justiție din anul 2016”, a transmis, pentru Bugetul.ro, magistratul asistent Viorel Ciobanu, reprezentant al Biroului de Informare si Relatii Publice din cadrul ÎCCJ.

Anterior, jurnalista Berta Popescu a declarat, la Antena 3, că la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sărbătorit condamnarea lui Liviu Dragnea.

„Sursele sunt unele de la cel mai înalt nivel din justiție. Înțeleg că la ÎCCJ, a doua zi după condamnarea lui Liviu Dragnea, s-a sărbătorit condamnarea unui om. Marți, s-au comandat mai multe pahare pentru șampanie, au mers mai mulți judecători într-un birou și un moment mai special, pe care mi l-au descris mai mulți oameni: un vicepreședinte al ÎCCJ, domnul Ionuț Matei, înțeleg că practic a pupat-o pe frunte pe președinta completului care l-a judecat pe Liviu Dragnea, doamna Aida Popa”, a spus ea.

La 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Vezi și Mare atenție! ANAF schimbă tactica – Cum veți fi taxați

Dedesubturile descinderii în forță a DNA în ‘casa’ unui greu PNL! ‘Afacerile’ anchetate de ‘dulăii’ de la Anticorupție

SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare