sursa foto:  rador.ro

SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

Premierul Viorica Dăncilă a decis să-l demită pe Remus Borza din funcția de consilier pe probleme economice. Această decizie a venit după ce Borza a vorbit despre o reducere a numărului de bugetari şi o scădere a numărului de ministere.

Suprinzător, însă, nu doar Borza a abordat subiectul concedierilor în sistemul bugetar, ci și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în luna martie a acestui an. Totuși, în privința lui Teodorovici nu s-a luat o măsură atât de radicală, ca în cazul lui Remus Borza.

Așadar, de a fost demis Borza? Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că în spatele „ordinului” ar sta, de fapt, mai mulți baroni PSD, care au pus presiune pe Viorica Dăncilă. Unul dintre aceștia, conform surselor noastre, ar fi Marian Oprișan. Motivul „execuției”? Remus Borza nu poate fi controlat.

„Ei, amândoi, au spus o realitate, chiar dacă majoritatea vor să nu spună. La Borza, lucrurile stau puțin mai complicat, sunt niște animozități la mijloc, iar atacul a venit din mai multe direcții, inclusiv de la Oprișan. Borza este un om cu foarte mulți bani și spune lucrurilor pe nume. Inițial, Dăncilă l-a vrut, pentru că are o capacitate reală în domeniu. Însă, când ăia s-au văzut cu problema în casă, au început să o preseze”, au precizat, pentru Bugetul.ro, surse politice.

Semnalul tras de Eugen Teodorovici în martie

„Nu trebuie să avem o abordare orizontală. Pot fi situații, caz cu caz, unde este nevoie de creșterea personalului, dar și zone unde, cu siguranță, este clar ca este nevoie de o diminuare. Va dadeam exemplu, anul trecut, de ministere care au functiile suport undeva la 40% din structura, în condițiile în care la ministerul Finanțelor este undeva la 20%. Este o diferenta mare. Este prea mult 40% – sunt bani cheltuiți în mod nejustificat”, a anunțat, la acea vreme, Teodorovici.

Declarația care i-a adus lui Remus Borza CONCEDIEREA

„Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura ţară din lume care plăteşte mult mai bine salariaţii din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administraţia. Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. Mai răruţ e mai drăguţ. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România”, a afirmat Borza, la Antena 3.

Vezi și Legături suspecte! USR-PLUS, de la afaceri cu statul la bani pentru SRI

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru Carmen Dan! ‘Cutia Pandorei’ a fost deschisă, după uciderea poliţistului din Timiş

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare