sursa foto:  Facebook

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru Carmen Dan! ‘Cutia Pandorei’ a fost deschisă, după uciderea poliţistului din Timiş

Uciderea poliţistului Cristian Amariei, împuşcat în timpul misiunii, duminica trecută, a deschis o adevărată „Cutie a Pandorei” în Ministerul Afacerilor Interne.

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, Dumitru Coarnă, susține că Dan ar trebui înlocuită, pentru că nu a finanțat cum trebuie sistemul.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Coarnă a răbufnit, după uciderea polițistului din Timiș! Motivul real pentru care ar trebui demisă Carmen Dan

În plus, Coarnă ne-a vorbit despre un alt caz, al unui polițist din Dâmbovița, agentul-șef Ion Păun, ce a murit la locul de muncă, precizând că șefa Internelor a refuzat să-i acorde familiei despăgubiri de 20.000 de euro, așa cum prevede legea, deoarece omul legii nu ar fi murit în interes de serviciu.

Astfel, potrivit lui Dumitru Coarnă, văduva lui Ion Păun a acționat în instanță Ministerul Afacerilor Interne și pe Carmen Dan, în calitate de reprezentant al acestuia, pentru a obține suma respectivă.

„Normal că ne îngrijorează numărul crimelor. Vă mai dau un exemplu pe care l-ați tratat și dumneavoastră, și noi cu superficialitate: polițist care a murit dintr-o ‘împușcătură’ în cap – metaforic vorbind. Un accident vascular cerebral. Vorbesc de Păun Ion de la Titu, Dâmbovița. Neavând personal adecvat să plece omul acasă, să se recupereze, a făcut accident vascular cerebral în birou, a murit la spital și nici măcar drepturile cuvenite prin lege nu a găsit doamna Carmen Dan să le acorde familiei: 20.000 de euro despăgubiri, pentru că a intervenit decesul în legătură cu serviciul. Doamna spune că n-a murit în interes de serviciu, că n-a fost împușcat, nu i-a dat cu toporul în cap”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Coarnă.

Familia a cerut daune conforme (n.r. – în instanță) și avem acțiunea în desfășurare la Sindicatul Național al Polițiștilor. O avem făcută în fază finală”, ne-a mai dezvăluit Dumitru Coarnă.

Ion Păun avea doar 42 de ani

La 8 ianuarie 2019, agentul-șef Ion Păun, din cadrul Poliției orașului Titu, a suferit un accident vascular cerebral, în jurul orei 9.00. Acesta era în timpul serviciului și a fost găsit în stare de inconștiență, în biroul său, de către colegi.

Polițistul lucra pe post de criminalist și abia se întorsese de la un caz, unde efectuase cercetarea la fața locului. Colegii au chemat imediat o ambulanță, iar medicii l-au transportat de urgență la un spital din București. Din păcate, însă, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui. Avea doar 42 de ani, a informat, la acea vreme, presa locală.

Vezi și EXCLUSIV Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș! Care este, de fapt, arma crimei

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare