sursa foto:  romaniatv.net

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Primăria Capitalei! Ce se va întâmpla cu clădirea unde s-a hotărât Unirea Principatelor Române

Anunț de ultimă oră de la Primăria Capitalei! Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate, a luat toate masurile, conform competentelor legale ce ii revin,  astfel incat, cladirea monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei (fostul hotel „Concordia”), aflata in proprietate privata, sa poata fi renovata cat mai rapid.

Astfel, de la preluarea mandatului actualei administratii,  reprezentantii Primariei Capitalei  au tinut  legatura cu proprietarul acestui imobil si au oferit suportul tehnic necesar  pentru a urgenta procedurile premergatoare demararii lucrarilor. Concret,  in acest moment, proprietarul imobilului a reusit finlizarea tuturor rectificarilor la cartea funciara, iar in maxim doua saptamani va finaliza si documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire astfel incat, in primavara acestui an, sa poata incepe reabilitarea imobilului care va avea functiunea de hotel, dar va cuprinde si sali de conferinte si evenimente.

Primaria Municipiului Bucuresti sprijina si va sprijini in continuare toti proprietarii de imobile monument istoric astfel incat, cat mai multe cladiri de patrimoniu din Capitala sa fie renovate si repuse in valoare.

Hotelul Concordia este o clădire din Bucuresti, situata pe strada Smardan nr 39 si  a găzduit istorica întâlnire din noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, în care s-a hotărât Unirea Principatelor Romane și alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al tarii Romanesti după ce fusese ales domn al Moldovei. A fost construit în anul 1852 și avea 90 de camere.

În anul 1884, un mare incendiu a izbucnit în strada Smardan. Hotelul Concordia, proprietate pe atunci a maiorului Fănuță, a luat foc și a ars în mare parte. Refăcut, hotelul a mai avut de suferit de pe urma unui alt incendiu, prin 1901-1902.

Vezi și RCS&RDS și Telekom, „AMENINȚATE”! Un jucător independent se EXTINDE – investiție uriașă

Un jandarm REACȚIONEAZĂ! „Vă așteptați să plecăm capul în fața voastră, fiindcă vă cereți drepturile?”

Dezvăluire EXPLOZIVĂ! Ce funcție importantă are jandarmul care a lovit protestatarii sâmbătă, 20 ianuarie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare