sursa foto:  rfi.ro

Anunț important făcut de Eugen Teodorovici: Cine va beneficia de 3,5% din impozitul pe venitul persoanelor fizice

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut, luni, anumite discuții cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și au stabilit că vor avea în vedere propunerile ridicate de ONG-urile din Sănătate.

Potrivit acestuia, există posibilitatea ca aceste asociații să primească 3,5% din impozitul pe venitul persoanelor fizice, față de 2% cât primesc în prezent.

„Ajutorarea acestor ONG-uri care au ca principal obiect de activitate sprijinirea celor cu nevoi deosebite trebuie facuta. Altfel nu pot sa asigure ceea ce au de facut si scopul pentru care au fost infiintate. Am avut si ieri discutii cu doamna prim-ministru si astfel de asociatii care se ocupa de aceste situatii. Am stabilit cu doamna prim-ministru ca toate aceste propuneri pe care dansii le-au ridicat sa fie in urmatoarele doua saptamani centralizate pentru a vedea fiecare problema in parte”, a spus Teodorovici, la Palatul Parlamentului, potrivit agerpres.

El a precizat ca sunt mai multe scenarii de crestere a procentului care poate fi redirectionat din impozitul pe venitul persoanelor fizice iar masura este menita sa compenseze reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Potrivit ministrului finantelor, o decizie finala va fi luata in luna martie.

„Statul trebuie sa vina sa sprijine. De exemplu, pe partea de nevazatori avem aproximativ 100.000 la nivel national si avem structuri care se ocupa. Statul trebuie sa se implice. Sunt mai multe scenarii de crestere a cotei de la 2% la 2,5%, 3% – 3,5% pentru a vedea exact cat este necesar sa crestem. In luna martie va trebui sa luam o decizie”, a precizat ministrul Finantelor.

Vezi și Gigantul Telekom ne-a dezvăluit TOTUL! Din ce motiv au fost clienții în „BEZNĂ TOTALĂ” luni

Guvernul Dăncilă s-a pus pe capul preoților: Ce amenzi riscă, dacă mai fac asta

CAPĂT de linie! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare