sursa foto:  capital.ro

Anunțul momentului pentru sute de mii de români! Cei care vor să își schimbe locul de muncă au șansa să o facă cu bani de la stat

Vești bune pentru cei care își caută un loc de muncă! Din cauza crizei economice care s-a abătut și asupra României, o mulțime de locuri de muncă vor dispărea în următoarea perioadă de timp. Autoritățile statului fac tot mai multe eforturi ca să finanțeze un program de reprofilare a celor care vor să rămână în continuare în câmpul muncii, dar în alte domenii de activitate.

 

Nu mai puțin de 36 de milioane de euro vor ieși din visteria Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, pentru sprijinirea IMM-urilor din România care vor să își recalifice forța de muncă în domenii tehnice cheie. Lista include domenii precum programare/coding, data analytics, cyber-security, computer-assisted design, additive manufacturing, conform datelor dintr-un comunicat al ministerului menționat.

Milioane de euro de la stat, să nu rămâi fără un loc de muncă

Conform datelor publicate de MCID, acest efort financiar va facilita creșterea competitivității forței de muncă și a firmelor românești. Nu mai puțin de 2000 de întreprinderi urmează să primească bani din ajutorul de 36.000.000 de euro, echivalent în lei.

„Formarea competenţelor digitale la nivelul IMM-urilor este esenţială pentru dezvoltarea României. Transformarea digitală a administraţiei, economiei şi societăţii înseamnă în primul rând abilitatea noastră de a folosi tehnologiile de vârf pentru a nu mai fi mereu în urma altor state. Nu este suficient să aducem în ţară tehnologii de ultimă generaţie, trebuie să ştim să le folosim pe scară largă. Acest apel este un pas important în acest sens, iar angajaţii din IMM-urile care vor beneficia de această pregătire avansată vor fi mai pregătiţi pentru a performa în şi pentru România viitorului”, a declarat ministrul Sebastian Burduja, citat în comunicatul de presă.

Banii pentru acest sprijin financiar vor veni din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Pilonul II, componenta 7. Ei vor fi dați sub formă de granturi IMM-urilor care activează în toate sectoarele, din toate regiune de dezvoltare ale României. Vorbim de fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea competențelor digitale în rândul angajaților, cu aplicabilitate în tehnologiile emergente. Lista domeniilor în care te poți reprofila pe banii statului includ Internet of things, Big data, Cloud technologies, Învăţarea automată, Inteligenţa artificială, Automatizarea proceselor robotice, Blockchain, Cyber-Physical Systems, Additive manufacturing, informează playtech.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare