sursa foto:  jurnalulnational.ro

Apel către mai-marii țării! Se încearcă stoparea uciderii urșilor: Distrugem tot? Copaci, faună, demnitate?

Apel către membrii Camerei Deputaților! Mișcarea politică România Mare în Europa, în spatele căreia se află unionistul George Simion, face apel la parlamentari.

După ce Legea care dă undă verde la uciderea urșilor a trecut de Senat, România Mare în Europa cere o dezbatere publică serioasă, înainte ca proiectul de act normativ să fie votat de Camera Deputaților.

„Lansăm un apel răspicat către Camera Deputaților, for decizional, de a nu trece legea OMORÂRII urșilor înainte de o dezbatere publică serioasă!

Pe 25 septembrie, Senatul a dat undă verde Legii care permite uciderea de urși – erau voci care țipau că năvălesc urșii printre noi și trebuie omorâți. Că vin în orașe, scormonesc în tomberoane și pot fi periculoși pentru oamenii din orașele de munte.

Nu și-a pus nimeni problema că noi, oamenii, le-am fragmentat habitatele pentru defrișări, că ocolurile silvice nu au fonduri suficiente pentru monitorizare, iar needucați hrănesc urșii cu pufuleți, pe autostradă.

Sunt ei siguri că avem PREA mulți urși? Word Wide Foundation avertizează că autoritățile au umflat numărul de urși tocmai pentru a putea relegifera controlul și vânătoarea lor.
Da, avem 6000-6500, primul loc în Europa, un sfert din populația totală, dar poate nu avem noi prea mulți, poate au rămas alții văduviți de fauna lor – în Pirinei mai sunt 20, în Norvegia 70, în Germania 0.

Ori legea de ieri, trecută prin Senat cu 68 de voturi „pentru” şi 13 abţineri, va permite asasinarea urșilor, după bunul plac al unor braconieri sau al turiștilor străini, care plătesc și câteva mii de euro pentru un trofeu.

Vindem tot? Distrugem tot? Copaci, faună, demnitate?
Ursul a fost, alături de lup, animal totemic la români. Vom apara pădurile ca niște urși, iar dacă vor să ne vâneze, tot nu plecăm.

Cselenyi Tiberius, un arădean maghiar care iubește România, este unul din cei care ne inspiră să nu ne oprim cu acest protest.

El confirmă complicitatea UDMR la această dezmembrare de patrimoniu național pentru adrenalina și profitul unora:
„Dacă e să ne uităm la parlamentarii UDMR, îl avem pe președintele Consiliului Județean Harghita, care a venit la dezbateri din Parlament în trecut cu asociațiile de vânători din zonă. Dar eu nu am o luptă cu vânătorii în sine. E o ocupație de mii de ani, dar trebuie să respectăm Directiva Europeană Habitate, să ne protejăm speciile care necesită protecție și cu care ne mândrim de altfel și, totodată, să creăm un cadru care să asigure siguranța cetățeanului.”, anunță România Mare în Europa.

Vezi și

Solicitare urgentă! Polițiștii cer majorare: Este o măsură necesară și reparatorie

Vești bune pentru magistrați! Ar putea primi un nou tip de ajutor

Sorina Matei pune foc pe cazul Caracal: ‘Ține să se facă de râs până la final’/Dezvăluire după ce s-a anunțat că FBI intervine în anchetă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare