sursa foto:  https://adevarul.ro

Sorina Matei pune foc pe cazul Caracal: ‘Ține să se facă de râs până la final’/Dezvăluire după ce s-a anunțat că FBI intervine în anchetă

Jurnalista Sorina Matei dinamitează cazul Caracal, după ce Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a solicitat ajutorul Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru stabilirea corectă a ADN-ului oaselor din pădure.

Ziarista dezvăluie, pe Facebook, că FBI are credibilitatea la pământ în SUA, în privința testării corecte a ADN, după ce probele în 3.000 de procese și cazuri au fost refăcute, în urma constatării a mai multor deficiențe ale FBI în analizarea ADN.

„Ce nu este spus opiniei publice româneşti: Credibilitatea FBI în privinţa testării corecte a ADN este la pământ în SUA

DIICOT ţine să se facă de râs până la final şi să-şi probeze neputinţa şi neprofesionalismul. A dat comunicat că a cerut sprijinul FBI ca să-i facă profilul genetic Luizei Melencu şi profilul comportamental lui Dincă. Dacă în cazul profilului comportamental colaborarea ar putea fi să zicem justificată, având în vedere că americanii sunt chiar întemeietorii cercetării şi studierii comportamentale în această materie (violatori, asasini în serie), la povestea cu ADNul stabilit de FBI au dat-o chix.

Vezi și Asemănarea dintre Gheorghe Dincă și monstrul care a omorât-o pe fetița de 11 ani: Unde au lucrat

Vă spun şi de ce, ceva ce nu veţi vedea în presă: FBI nu mai are nicio credibilitate pe cercetarea ADN chiar la ei acasă, pentru că au dat-o rău de gard în câteva cazuri în care au reinterpretat probele ADN în aşa hal până a ieşit altcineva. Este vorba de un caz din 2013, în care unul din aşa zişii făptuitori ai agresiunii unui băiat a fost greşit pus sub acuzare din cauză că FBI a reinterpretat probele ADN printr-un program în care finalul a fost că suspect a ieşit altcineva decât adevăratul făptuitor. Cazul a revoltat în aşa hal comunităţile ( era vorba de băieţi de etnii diferite şi probe ADN multiple la faţa locului) încât, după ce s-a descoperit că interpretarea greşită a FBI a indicat în mod greşit şi nedrept făptuitorul, s-a descoperit o adevărată problemă de sistem în interepretarea ADN de către FBI. Astfel, probe din peste 3000 de procese şi cazuri au fost refăcute, constatându-se multe deficienţe ale FBI în analizarea ADN.
Mai mult, recent, chiar în 2019, alte cazuri de inculpări greşite au relevat faptul că baza de date genetică pe care a strâns-o FBI nu poate fi de încredere atunci când este utilizată. Oameni care n-aveau legătură cu cazurile s-au trezit inculpaţi aiurea pentru că FBI le-a strâns aproape cu forţa amprentele genetice, ceea ce a deschis în SUA o altă serioasă dezbatere în 2019 în privinţa modului cum este utilizată de statul american/FBI baza de date genetică. Deci FBI stă foarte prost la capitolul credibilitate şi expertiză obiectivă şi corectă în privinţa testării ADN şi folosirea acestor probe incriminatorii în procese penale. Iar aceste sunt fapte, realităţi.

Mai jos, 2 materiale în ţara în care nimeni nu citeşte şi nu documentează nimic

1. 2017: MACHINE BIAS Thousands of Criminal Cases in New York Relied on Disputed DNA Testing Techniques
New York City’s crime lab has been a pioneer nationally in analyzing especially difficult DNA samples. But the recent disclosure of the source code for its proprietary software is raising new questions about accuracy.

https://www.propublica.org/…/thousands-of-criminal-cases-in…

2. 2019 NYT: N.Y.P.D. Detectives Gave a Boy, 12, a Soda. He Landed in a DNA Database.
https://www.nytimes.com/…/15/nyregion/nypd-dna-database.html”, dezvăluie Sorina Matei.

Anunțul făcut de DIICOT

Urmare a comunicatului din data de 24.09.2019, Biroul de Informare și Relații Publice aduce la cunoștința opiniei publice, următoarele:

Prin ordonanța din data de 20.09.2019, procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ au dispus efectuarea unei cereri de asistență judiciară în materie penală cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigații (F.B.I.), având drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al victimei majore,

analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial.

În acest sens, au fost puse la dispoziția Biroului Federal de Investigații, fragmentele osoase ce urmează a fi supuse analizei.

Prin aceeași comisie rogatorie, s-a solicitat asistența specialiștilor din cadrul F.B.I. în vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului DINCĂ GHEORGHE.
Precizăm faptul că, în cauză nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetățean american în activitățile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a F.B.I. în materia analizelor și expertizelor în cauze de acest gen.Precizăm faptul că activitățile procedurale ce privesc partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA se află în conexitate cu activitățile anterior menționate.

Partea civilă, numita MELENCU MONICA GEORGETA, a fost citată pentru data de 26.09.2019, în vederea punerii în executare a autorizării emise la data de 23.09.2019 de către Tribunalul București.

Vezi și

Surpriză pentru o categorie de angajați- Veți beneficia de un nou ajutor financiar

Nucleara în Poliție, după cazul Caracal: Reînvie un serviciu!

EXCLUSIV Cine a fost partenerul olandezului acuzat că a ucis-o pe fetița de 11 ani, din Gura Șuții

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare