Surpriză pentru o categorie de angajați- Veți beneficia de un nou ajutor financiar

Surpriză uriașă pentru o categorie de angajați! Potrivit unui proiect legislativ care se află în dezbaterea Senatorilor, aceștia vor primi un nou ajutor financiar.

Este vorba despre judecătorii, procurorii și magistrații-asistenți. Aceștia ar putea beneficia de ajutor financiar de la stat pentru plata integrală sau parțială a ratelor la creditele pentru cumpărarea unei case. Un sprijin financiar de care se bucură, în prezent, doar militarii și polițiștii.

Conform textului, judecătorii, procurorii, personalului asimilat acestora, dar și magistrații-asistenți care primesc compensație lunară pentru chirie și care contractează un împrumut pentru casă sau cumpără o locuință în rate pot cere ajutor de la stat pentru plata ratelor.

Proiectul subliniază, totodată, că respectivul ajutor se va acorda pe o perioadă ce nu va putea depăși perioada împrumutului pentru casă sau a contractului de vânzare în rate a unei locuințe. De asemenea, el este destinat cumpărării unei singure locuințe pe parcursul carierei, nu va avea caracter salarial și nu se va impozita, iar valoarea ei nu va putea depăși rata lunară plătită de beneficiar pentru creditul ipotecar sau imobiliar ori pentru contractul de vânzare în rate a unei locuințe.

Potrivit propunerii legislative, magistrații care se vor muta într-o altă instituție din sistemul de justiție, chiar dacă aceasta e într-un alt oraș, vor avea în continuare dreptul la această compensație.

Vezi și

Nucleara în Poliție, după cazul Caracal: Reînvie un serviciu!

EXCLUSIV Cine a fost partenerul olandezului acuzat că a ucis-o pe fetița de 11 ani, din Gura Șuții

Asemănarea dintre Gheorghe Dincă și monstrul care a omorât-o pe fetița de 11 ani: Unde au lucrat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare