sursa foto:  thailandmedical.news

ASSMB: Noile date despre situația iscată de COVID-19 în București

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), prezintă informații actualizate privind situația internărilor în cele două unități sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina.

 

Precizăm că, nici până la această dată, DSP București nu a eliberat  avizul temporar de funcționare pentru Spitalul Clinic Colentina, întârziind nepermis de mult, și în mod cu totul nejustificat, eliberarea acestui document. În condițiile în care toată documentația necesară a fost depusă în timp util de către conducerea spitalului, această permanentă tergiversare nu dovedește decât nepăsare față de suferința și nevoile pacienților și față de solicitările îndreptățite ale personalului medical.

 

Sâmbătă, 27.06.2020, La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 95 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 15 se află la Terapie Intensivă (ATI).

În ultimele 24 de ore, un număr de 5 pacienți au fost externați din Spitalul Clinic Colentina.

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 615 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 310 din București-Ilfov și 305 din celelalte județe ale țării.

Menționăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 315 persoane, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI).

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.440 persoane, din București și din țară – din care 1.863 confirmate cu boala COVID-19.

 

Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.502, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.

 

Numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19 internați în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.478.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.900 de pacienți confirmați cu COVID-19.

Citește și:

Cine sunt milionarii care și-au construit un palat în cartierul Primăverii, lângă reședința lui Klaus Iohannis

Marcel Vela a promis: Ne-a asigurat că până la data de 1 septembrie va fi adoptată

EXCLUSIV Penitenciarul Rahova, confirmare de ultimă oră, în scandalul interviului dat de Liviu Dragnea

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare