EXCLUSIV Penitenciarul Rahova, confirmare de ultimă oră, în scandalul interviului dat de Liviu Dragnea

Reporterul Bugetul.ro a discutat, vineri dimineață, cu purtătorul de cuvânt al Penitenciarului  Rahova, Gabriela Livadariu. Reprezentanții închisorii confirmă spusele Administrației Naționale a Penitenciarelor, anume că Liviu Dragnea, fostul lider PSD, nu a avut acceptul conducerii penitenciarului pentru a da un interviu.

A existat un comunicat de presă (n.r. – comunicatul ANP) cu toate informațiile relevante. Alte detalii nu avem. Este destul de clar comunicatul”, a precizat, pentru Bugetul.ro, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova.

Vezi și EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

Inițial, joi, înainte de difuzarea primei părți a interviului acordat de Liviu Dragnea fostei consiliere a Vioricăi Dăncilă, acum jurnalistă la Realitatea PLUS, ANP a emis un prim comunicat de presă, în care a afirmat că fostul șef PSD nu a avut aprobare pentru a da un interviu.

Având în vedere vehicularea în spațiul public a unor informații privind intermedierea unor comunicări între reprezentanți mass-media și persoane private de libertate, precizăm:

Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgență pe teritoriul României, și până la momentul prezentei, Administrația Națională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online).

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și, implicit, pentru protejarea vieții, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menține rezoluția amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacțiunii cu terți din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic.”, a transmis ANP.

Ulterior, ANP a mai emis un comunicat

„În completarea punctului de vedere transmis în cursul acestei zile, precizăm:

În conformitate cu prevederile art. 66 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile.

Conform art. 136 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 și art. 159 din Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, comunicările online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului.

Totodată, posibilitatea întreruperii acordării dreptului la comunicare online este prevăzută doar în situația constatării unui comportament necorespunzător – care periclitează starea de ordine și disciplină, de către persoana privată de libertate și interlocutor/i, ori în situația nerespectării identității interlocutorilor (verificarea identității interlocutorului/interlocutorilor se realizează la momentul efectuării conexiunii, prin validarea datelor menționate în cererea de acordare a dreptului). Sediul materiei în ceea ce priveşte situațiile care impun întreruperea acordării acestui drept este reprezentat de Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor – Secțiunea a 17-a”.

Anca Alexandrescu susține că lui Liviu Dragnea i se interzice să vorbească

Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, deși sunt mulți jurnaliști care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am făcut multe demersuri în acest sens. Am încercat toate variantele, am solicitat la Administrația Penitenciarelor și abia ieri a fost aprobată cererea mea, astăzi dimineață am înregistrat pe skype și urmează, la ora 18.00, să difuzăm interviul. Sunt câteva ore de interviu”, a declarat Anca Alexandrescu, conform realitatea.net.

Conform ANP, Anca Alexandrescu ar fi avut aprobare de a comunica on-line cu Liviu Dragnea, nu de a realiza și difuza un interviu.

Partea a doua a interviului acordat de Liviu Dragnea Ancăi Alexandrescu va fi difuzată vineri, de la ora 18:00, la Realitatea PLUS.

Vezi și

Klaus Iohannis vrea ‘Guvernul Meu’, dar fără Ludovic Orban. Cine sunt miniștrii vizați pentru schimbare

Surpriză! Pe cine ar pregăti PSD ca premier

Contracte fără număr pentru liberali, după ce Mihai Chirica a ajuns candidatul PNL la Primăria Iași

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare