sursa foto:  stiripesurse.ro

Surpriză! Pe cine ar pregăti PSD ca premier

Surpriză! PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, imediat ce va expira starea de alertă! Social democrații au și mai multe nume pentru viitorul premier.

Conform surselor Antena3.ro, Sorin Grindeanu ar fi varianta pe care o preferă cea mai mare parte din liderii PSD, însă Marcel Ciolacu nu ar agrea propunerea foarte mult, în contextul în care scaunul lui de lider al PSD nu este încă stabil. Ba mai mult, sunt voci care spun că el ar trebui să-și asume acest lor, ceea ce chiar i-ar conveni, potrivit acelorași surse.

Invitat la TVR marți seara, Ciolacu a fost întrebat dacă el va fi propunerea de premier din partea partidului său, în cazul în care Guvernul Orban va pica, însă președintele PSD a evitat răspunsul.

„O să discutăm în interior. Haideţi să depunem moţiunea – am anunţat că o depunem, e o certitudine, indiferent ce spun anumiţi colegi sau analişti, că sunt eu înţeles -, asta e treaba opoziţiei, să depună moţiune de cenzură. Categoric, în momentul în care va trece moţiunea, PSD va avea o alternativă şi un program economic, pe termen scurt, până la alegeri, coerent şi explicat atât preşedintelui, cât şi românilor”, a spus Ciolacu.

Gabriela Firea și Eugen Teodorovici sunt alte două nume care au fost pronunțate în PSD pentru o eventuală funcție de premier, însă în acest moment cea mai mare susținere pare să o aibă Sorin Grindeanu, care a mai deținut această funcție și în trecut.

Marcel Ciolacu a mai prezentat o variantă interesantă, în cadrul aceleiași emisiuni de la TVR, unde a fost invitat, cea a Guvernului de uniune națională, respinsă de președintele Klaus Iohannis. Cine ar  fi fost, însă premier a omis să spună. Un executiv, care să includă cele mai importante partide sub conducerea lui Ludovic Orban?

„Am mers la preşedinte şi am propus un guvern de uniune naţională. Părerea mea e că era cea mai bună soluţie, la acel moment, pe o perioadă limitată, toate forţele politice să-şi asume această pandemie, epidemie şi toate eforturile. Credibilitatea ar fi fost cu totul alta; toată lumea trăgea în aceeaşi direcţie şi chiar îi ofeream un confort preşedintelui. Marea problemă a guvenului în acest moment e că nu mai au niciun fel de credibilitate”, a insistat Marcel Ciolacu.

Citește și:

Situație gravă la societatea de asigurări Euroins. Cum vor fi afectați mii de români

EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

EXCLUSIV ‘Fantoma’ generalului de informații care a pus bazele Serviciului 112 ‘bântuie’ afacerile cu statul! Contracte pe bandă rulantă cu Poliția de Frontieră

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare