sursa foto:  spynews.ro

EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

EXCLUSIV BUGETUL.RO. Bugetul.ro v-a dezvăluit, luni, cum firma înființată de fostul șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Tudor Tănase, a primit contracte de aproximativ 7 milioane de euro de la Poliția de Frontieră, doar în 2020. Astăzi continuăm cu partea a doua a anchetei noastre. Din cele 7 milioane de euro, circa 5 milioane de euro au fost obținute, în luna mai, pe timp de stare alertă, de fosta firmă a lui Tudor Tănase, MARCTEL SIT SRL, în asociere cu alte două firme: SYNOTECH SRL și SC FELIX TELECOM SRL.

Vezi și EXCLUSIV ‘Fantoma’ generalului de informații care a pus bazele Serviciului 112 ‘bântuie’ afacerile cu statul! Contracte pe bandă rulantă cu Poliția de Frontieră

SYNOTECH SRL este, de fapt, SYNOTECH GLOBAL SERVICES ROMANIA SRL, în spatele căreia se află nimeni altul decât denunțătorul Elenei Udrea din dosarul „Microsoft”, Claudiu Florică. Aici facem o mică paranteză și precizăm că, în luna mai a acestui an, speța în care Udrea era acuzată de trafic de influență a fost clasată de procurorii DNA. În ceea ce privește cea de-a treia firmă implicată în asocierea care a pus mâna pe contractul de 23.662.159,43 de lei – SC FELIX TELECOM SRL -, aceasta este controlată de fostul general SIE, Teodor Ileş, trecut în rezervă în anul 1999.

5 milioane de euro pentru „modernizarea sistemului de comunicații fixe” 

La 18.05.2020, Poliția de Frontieră i-a atribuit, prin licitație deschisă, un contract de 23.662.159,43 de lei –  circa 5 milioane de euro – asocierii SC FELIX TELECOM SRL – SYNOTECH SRL și SC MARCTEL SIT SRL.

În schimbul acestei sume, firma denunțătorului Elenei Udrea trebuie să modernizeze sistemul de comunicații fixe al IGPF.

Suma de 5 milioane de euro va fi plătită din fonduri europene nerambursabile și din cofinanțare de la Bugetul de Stat.

25,5 milioane de euro au primit cele două firme ale lui Claudiu Florică de la stat

În perioada 2007- 2019, Synotech Global Services România SRL a primit circa 200 de contracte de la stat, în valoare totală de aproape 20 de milioane de euro. Dacă punem însă la socoteală şi Abacus Systems&Solutions SRL, altă firmă de-a lui Claudiu Florică beneficiară de înţelegeri publice, ajungem la aproape 300 de contracte şi o valoare a înţelegerilor de peste 25 de milioane de euro, dezvăluia, în anul 2019, jurnalul.antena3.ro.

Synotech Global Services România SRL a raportat, în anul 2019, afaceri de 32.829.957 de lei. În mod surprinzător, chiar dacă a avut afaceri de milioane de euro, firma denunțătorului Elenei Udrea a avut un profit de doar 40.628 de lei.

Vezi și

EXCLUSIV ‘Fantoma’ generalului de informații care a pus bazele Serviciului 112 ‘bântuie’ afacerile cu statul! Contracte pe bandă rulantă cu Poliția de Frontieră

Ieșire uluitoare a lui Andrei Caramitru: ‘Multora le urlă foamea în ei. Schimbă job-ul, ia-ți al doilea job. Lucrează un week-end pe lună’

Mai mulți bani pentru pensionari! În ce condiții se acordă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare