sursa foto:  realitateaoltului.ro

Mai mulți bani pentru pensionari! În ce condiții se acordă

Se dau bani pentru pensionari! Deputatul PPU-SL, Graţiela Gavrilescu, iniţiatorul documentului a explicat duminică, la Antena 3, ce prevede proiectul.

Deputatul umanist Graţiela Gavrilescu iniţiază un proiect de lege prin care societăţile comerciale sunt încurajate să angajeze pensionari care la rândul lor doresc să-şi continue activitatea în domeniile în care au experienţă.

Acest proiect de lege este primul dintr-un pachet legislativ şi va fi depus la Parlament în cursul săptămânii viitoare. În scurtă vreme, va veni un alt proiect dedicat tinerilor sub 35 de ani şi care doresc o locuinţă, dar nu au posibilitatea să o achiziţioneze nici măcar cu programul Prima casă.

„Am venit în ajutorul celor care sunt la pensie şi au multă experinţă profesională şi am considerat că pentru societăţile cu capital privat românesc şi nu numai, cele care au cifră de afaceri de cinci milioane de lei, pot angaja consilieri pensionari astfel încât să putem să beneficiem de experinţa lor în anumite domenii de activitate”, a explicat Graţiela Gavrilescu, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Pentru firmele cu o cifră de afaceri mai mare de cinci milioane de lei, deputatul umanist propune, dacă societatea are mai mult de cinci angajaţi, paritatea să fie un angajat consilier pensionar la cinci nepensionari.

„Pentru societăţile comerciale cu cifră de afaceri sub cinci milioane de lei, la sub 10 angajaţi, paritatea să fie un angajat consilier pensionar raportat la trei angajaţi nepensionari, iar dacă societatea comercială are un număr mai mare de 10 angajaţi, atunci paritatea să fie un angajat consilier pensionar raportat la cinci persoane care nu sunt pnsionare”, a explicat Graţiela Gavrilescu.

 

Vezi și:

Veste bună! Anumiți români vor primi sute de euro din partea statului

Ruptură între Parlament și Guvern! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face front comun cu ministrul Ciucă: Singura excepție pe care o văd

Doctorul Monica Pop, dezvăluire pe tema coronavirus: Uite-așa oamenii au murit. Pot să dau exemple chiar acum

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare