sursa foto:  romania-insider.com

Veste bună! Anumiți români vor primi sute de euro din partea statului

Ordinul Ministerului Educației prin  care se acordă bani elevilor și studenților pentru achiziționarea de calculatoare noi a fost publicat în Monitorul Oficial.

Conform ordinului, 7.219 de elevi și studenți vor beneficia de sprijin de la stat pentru achiziționarea unui calculator nou. Ajutorul constă dintr-un stimulent de 200 de euro.

Listele nominale se pot consulta pe platforma euro200.edu.ro,  acolo unde elevii trebuie să selecteze, în al doilea câmp de căutare, județul din care sunt. Apoi, în lista afișată, trebuie să-și caute numele.

Beneficiari ai programului sunt elevii și studenții care provin din familii cu un venit pe membru de până la 250 de lei. Acest sprijin se acordă o singură dată pe an unei familii.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor este:

– pentru desktop: procesor Dual Core sau echivalent, frecvenţă procesor minimum 2.300 MHz, HDD minimum 250 GB, RAM tip DDR3 – minimum 4 GB, unitate DVD, monitor LCD minimum 17″, tastatură, mouse optic;

– pentru laptop: procesor minimum Dual Core sau echivalent, frecvenţă procesor minimum 2.000 MHz, RAM tip DDR3 – minimum 4 GB, HDD minimum 250 GB; diagonală minimum 15″, DVD.

Vezi și Ruptură între Parlament și Guvern! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face front comun cu ministrul Ciucă: Singura excepție pe care o văd

Doctorul Monica Pop, dezvăluire pe tema coronavirus: Uite-așa oamenii au murit. Pot să dau exemple chiar acum

Jocurile de putere ale partidelor și sistemului pentru conducerea Curții de Conturi

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare