sursa foto:  viata-libera.ro

Jocurile de putere ale partidelor și sistemului pentru conducerea Curții de Conturi

Pe lângă partidele parlamentare, nici sistemul nu stă deoparte cu privire la numirile pentru conducerea Curții de Conturi. Jocul făcut de aceștia este unul destul de periculos, mai ales că aruncă la înaintare nume grele.

Se dau lupte nebune la vârful partidelor parlamentare pentru ocuparea funcțiilor care se vor vacanta zilele viitoare la conducerea Curții de Conturi, de departe cea mai râvnită instituție publică din România. Fie și doar prin prisma salariilor, ca să nu mai vorbim însă de ”pârghiile” avute la dispoziție de cei care decid atât ”țintele” controalelor tematice, cât mai ales concluziile rapoartelor. Cele care pot asigura atât ”materia primă” pentru DNA, dar și ”liniștea” necesară pentru șefii tuturor instituțiilor și structurilor statului român, conform celor de la publicația Național.

                    Pe cine primește Mihai Busuioc la Curtea de Conturi?

Iar miza este una atât de mare încât bătălia nu se dă doar pentru postul de vicepreședinte, acolo unde nominalziarea lui Bădălău oricum se anunță o ”bombă” cu explozie programată.

Același ”măcel” al relațiilor având loc și pentru cele patru posturi de consilieri. Iar dacă de la liberali zarurile par să fi fost aruncate pentru Marian Petrache, actualul președinte al Consiliului Județean Ilfov preferând să își ”lingă rănile” pierderii organizației teritoriale la Curtea de Conturi, un nou nume greu a intrat în discuție în aceste zile.

Când, conform informațiilor de ultmă oră intrate în posesia noastră, președintele ANAF ar fi acceptat să părăsească funcția ”de bună voie și nesilită de nimeni”. Pentru a-i face astfel loc ”alesului” lui Klaus Iohannis pe persoană fizică. Cu o singură condiție însă: să intre în Curtea de Conturi, ca și consilier.

Nominalizarea lui Bădălău nu este singura controversată…

Astfel că mașinăria transpartinică aflată în spatele Curții de Conturi forțează acum nominalizarea Mirelei Călugăreanu, știind că dacă nu îi vor satisface ”umila” dorință, aceasta nu se va da dusă cu una, cu două din fruntea ANAF-ului. Și cum nici altă sinecură politică nu acceptă, ordinul pe unitate este ca Mirela Călugăreanu să intre cu orice preț în Curtea de Conturi!

 

”Tabula rasa” la Fisc

Acesta este ambițiosul plan prin care se încearcă resetarea din temelii, dacă nu a activității, cel puțin a organigramei de conducere a ANAF. Însă următorul pas este imposibil de făcut dacă Mirela Călugăreanu nu cedează președinția Agenției Naționale de Adminsitrare Fiscală. Astfel că în plină pandemeie s-au depus eforturi logistic consistente și susținute pentru ca aceasta să fie convinsă să elibereze șefia ANAF.

                     
                        Iulian Dumitrescu are nevoie de ”culoar” pentru schimbările de la ANAF

 

Și cu toate că la un moment dat negocierile păreau să fi intrat într-un punct mort, iată că, în sfârșit, sursele noastre susțin că Mirela Călugărean s-a decis, în sfârșit, care este ”prețul corect” pentru a ”degaja zona” de la ANAF. Astfel că acum mingea este în terenul celor care oricum vor să își declare hegemonia asupra acestei structuri cu o miză atât de mare.

Însă cum este greu de crezut că senatorul prahovean Iulian Dumitrescu, cel în a cărui zonă de influență a fost repartizat ANAF-ul va putea gestiona singur această problematică, vechi ”culoare” de comunicare transpartinică au fost deja deschise pentru ca Mirela Călugăreanu să primească postul solicitat. Și a debloca astfel planul de ”ștergere” totală a actualei conduceri a ANAF, pentru a putea fi înlocuită cu o nouă echipă agreată de noua Putere. Cea de la Palatul Cotroceni, ci nu neapărat de la Palatul Victoria…

Promoția ’93, Câmpina, Batalionul 2…

Timpul pentru desemenarea viitorilor consilieri ai Curții de Conturi este unul limitat, astfel că se pun în joc toate ”argumentele” aflate la dispoziție pentru ocuparea celor doar patru posturi disponibile.

                       
                                Și Marian Petrache tot la Curtea de Conturi se retrage…

Iar parcă pentru a complica și mai mult ”dinamica operativă” a negocierilor, nu trebuie uitat de la ”masa jocului” nici Mihai Busuioc.

Mai ales că mulți au plătit de-a lungul vremii eroarea de a îl subestima pe acesta. În plus, președintele Curții de Conturi face și el propriile jocuri, condiționând încă de pe acum pe cine va primi ”în Curtea” sa. Busuioc nefiind chiar un novice al jocurilor duble de la nivelul serviciilor, mai ales că se poate baza oricând și pe ”expertiza informativă” a vechiului său camarad Lucian Pahonțu, de la Batalionul 2, Câmpina, promoția 1993… Una de subofițeri, ce-i drept, dar uite că unul conduce SPP-ul de 15 ani și celălalt este președintele Curții de Conturi…

Citește și:

Veste mare! Va fi acordat un nou tip de tichete- Cine va beneficia de ele

EXCLUSIV Marea păcăleală privind impozitarea pensiilor speciale! Lovitură de teatru: ‘Vor pierde foarte puțin cei care au pensii mari’

Colegiul Medicilor: ‘Panica indusă de Guvern în rândul populației a reușit să ucidă. S-a murit mai mult de infarct, de ocluzii și de cancer’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare